Reporter Christoffer Röstlund, Vårt Kungsholmen, Stockholmdirekt. Foto: Sacharias Källdén

RÖSTLUND: Hjärtvärmande historier behövs i en becksvart samtid

Artikeln om Benjamin visar att det inte är becksvart i en samtid som i allt mer accelererande fart handlar om vem som passar, eller inte passar, i det gemensamma samhälle som vi alla bygger, skriver reporter Christoffer Röstlund Jonsson

  • Publicerad 20:00, 12 dec 2019

Det här är en krönika på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

"Neeej, det där är min stamkrog sen de öppnade. Nu kommer det bli trångt där. Håller dig ansvarig, Christoffer."

En läsare twittrar skämtsamt, efter att mitt och fotograf Källdéns besök på restaurangen Benjis gått viralt via StockholmDirekt. Välklickat, väldelat, många och kärleksfulla kommentarer i sociala medier.

Det är en hjärtevärmande historia: en mamma som startar hål i väggen-hak för att hennes son med downs ska kunna ha ett riktigt jobb, precis som alla andra. Speciellt så här i juletider – både den mest familjefyllda och ensamma storhelgen, samtidigt – slår den an alla de rätta känslosträngarna. Succé för vår lokaljournalistik, succé för en lokalkrog.

En fin berättelse

Erkännes: det är ett unikt scenario. Pengarna att starta nytt matställe kommer på lån från pappans företag, och han är fysiolog åt svenska fotbollslandslaget. Få har sådana möjligheter.

Men! Ändå! En fin berättelse. Som visar att det inte är becksvart i en samtid som i allt mer accelererande fart handlar om vem som passar, eller inte passar, i det gemensamma samhälle som vi alla bygger.

Trevlig helg och trevlig läsning. Och glad Lucia.

Hon startade krog för att ge sonen jobb