Jonas Månsson, reporter Foto: Mikael Andersson

KRÖNIKA: Text-tv – klart bästa nyhetsförmedlaren

  • Publicerad 11:32, 11 dec 2019

Det här är en krönika på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Jag ­skulle säga att jag ­tittar på text-tv varenda dag.

Jag är knappast den mest progressiva när det gäller teknik. Jag skaffade mobiltelefon sist i umgängeskretsen och var sen med bärbar dator.

Trots det har jag, om jag får säga det själv, lyckats hänga med bra i tio års tid i den synnerligen föränderliga världen som tidningsbranschen är.

Jag skulle inte kalla mig teknikfientlig på något sätt, men jag är klart sen på många tekniska bollar och låter gärna andra pröva sig fram och visa att min vardag blir lättare innan jag följer efter.

Sällan blir väl det så tydligt som när medievanor diskuteras. En av mina största nyhetskällor är nämligen text-tv.

Förmodligen otänkbart för många unga, men i mina ögon den kanske bästa mediekanalen av de alla.

För mig är det enkel matematik. Alla riktigt viktiga händelser finns kortfattat och tydligt återgivet. Det kommer inte upp några pop up-fönster med rörligt material, jag slipper reklam och det är inte en massa länkar som hänvisar mig vidare.

Jag skulle säga att jag tittar på text-tv varenda dag. Givetvis handlar det om SVT:s text-tv som väl i dag är en av få som fortfarande publicerar nyheter den vägen. Det hoppas jag att de fortsätter med i många år till.

Veckans känsla:

Less. Alltså, hur svårt ska det vara att förstå att sätena på tunnelbanan inte är lämpliga att sätta sina smutsiga skor på? Jag blir lika förvånad varje gång jag ser det ske.

Krönika: Resan till din lokaltidning har varit lång

Krönika Resan till din lokaltidning har gått över tunga kommunbeslut, besvikna föräldrar, glada kämpar och anpassade kulturevent, skriver vår reporter Anne Lichtensteinmåndag 12/10 11:56