Jonas Månsson, reporter. Foto: Daniel Cannervik

KRÖNIKA: Outbildad fick jag en ovärderlig jobbchans

  • Publicerad 07:15, 25 jun 2019

Det här är en krönika på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Drömjobb för en sportintresserad blivande journalist­student.

Sommaren innan jag började läsa journalistik hade jag lyckats få mitt första reporterjobb. Jag hade genom andra studier varit med i ett studentprojekt och drivit presscentret för skid-SM samma vinter. Det gav mersmak och jag etablerade en kontakt med den ena lokaltidningens sportchef.

Med stort intresse och vilja lyckades jag övertyga honom att en ganska oerfaren student var något att satsa på och han erbjöd mig drygt två veckor som sportreporter. Drömjobb för en sportintresserad blivande journaliststudent.

Under veckorna på redaktionen sög jag åt mig all kunskap jag kunde och fick ovärderlig erfarenhet från de rutinerade kollegorna. Erfarenheten hade jag stor nytta av vid de påföljande journaliststudierna och när jag senare sökte längre arbete.

Trots att jag drog på mig parkeringsböter sista dagen på sommarjobbet verkar jag ha gjort ett gott intryck, jag fick nämligen komma tillbaka sommaren efter. Sedan dess har jag varit journalist och trivs lika bra fortfarande.

På tal om sommarjobb. I veckan träffade jag två ungdomar från Mälaröarna som tar sina första steg ut i arbetslivet i form av kommunalt sommarjobb.

Veckans känsla:

Glad. Förra veckan presenterades årets sommarpratare. Flera av namnen lockas jag av och ser fram emot att lyssna på.