KRÖNIKA: Er ilska tär på oss – men fortsätt med det

  • Publicerad 08:15, 2 jul 2019

Det här är en krönika på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

De senaste veckorna har det som vanligt blivit en del tjafs med en och annan.

Ni kanske tycker att vi verkar hårdhudade och kalla. Att vi kör på liksom, redo att gå över lik för ett scoop. Mer konfliktsökande än konflikträdda.

Men nja, det där stämmer inte riktigt.

Nu talar jag bara för mig själv här, men jäklar vad det tär när ni är arga.

De senaste veckorna har det som vanligt blivit en del tjafs med en och annan, bland annat om Blå lagunen, sportformuleringar och om upphovsrättstvisten kring Babblarna.

Nyligen tabbade jag mig med ett bildval som fick kommunalrådet att se lite dum ut med ett felaktigt diagram. Där fick jag inga ilskna reaktioner, men det gör ju ändå lite ont.

För ett tag sedan blev vi dessutom PO-anmälda för en insändare (men vi klarade oss). Och även om vi oftast själva känner att vi gjort rätt bedömning skaver det verkligen när ni blir arga på oss.

Men ändå, fortsätt med det såklart. För ibland förtjänar vi ju er kritik. Om vi inte gör det får vi i alla fall en chans att förklara våra publicistiska beslut.

Nu blir det dock en paus med detta ett tag, för nu har jag gått på semester. Den här veckans MälaröDirekt blir den sista på ett tag. Den kommer att se lite annorlunda ut. Lite lättsammare, somrigare och pyssligare.

Sedan tar vi sommaruppehåll.