Foto: Jonas Månsson & Hatten förlag

KRÖNIKA: Babblarna har blivit som en investering

  • Publicerad 07:00, 18 jun 2019

Det här är en krönika på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Tänk om treåringen kunde begripa storheten i det.

”Gillar han också Babblarna?”, brukar andra småbarnsföräldrar fråga mig ibland och syfta på min snart treårige son. Jag vet aldrig riktigt hur jag ska svara på den frågan.

Gillar? Det är ju ett så milt och svagt ord.

Nja, för honom handlar det snarare om en intensivt brinnande passion. Något alltomfattande, som en religion. Men det kan jag inte riktigt svara, då verkar man ju lite knäpp i huvudet som förälder.

Men det är faktiskt sant. Det började redan när han var fyra månader och inte ville ligga still på skötbordet. Vi behövde en snabb lösning – och Babblarna hade vi ju hört talas om.

LADDA NER VÅR APP: Iphone eller Android

Å ena sidan vill jag inte tänka på hur mycket pengar vi har lagt på de här figurerna. Å andra sidan känns det värt vartenda öre. Sonen har lärt sig otroligt mycket tack vare Babblarna. Om språk, färger, saker, motorik – ja, om vad som helst.

Till skillnad från mycket annat på leksaksmarknaden kan jag ärligt säga att varje bok, pussel eller mjukis från Hatten förlag i Danderyd känns som en investering i mitt barns liv och utveckling.

Till förra veckans tidning pratade jag med My Blomqvist Olsberg, Ekeröbo tillika hjärnan bakom Babblarna-musikalerna (som kommer till Ekerö i höst).

Tänk om jag kunde få min treåring att begripa storheten i det här.

Jag har pratat med kungen och drottningen flera gånger. Men å sonens vägnar vill jag ändå påstå att My Blomqvist Olsberg smäller betydligt högre.

En dag hoppas jag att han förstår.

Intervjun med My finns att läsa HÄR.