Andreas Jennische, tf nyhetschef Foto: Jannie Flodman

"Jag hoppas att ni kommer att trivas ihop, de nya grannarna och du"

Grannar som kollektiv kan skapa fantastiska saker tillsammans – och kan samtidigt vara en av de största bromsklossarna när det gäller stadens förändring, skriver tf redaktionschef Andreas Jennische.

  • Publicerad 05:10, 26 jan 2019

Det här är en krönika på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Grannar är något av det bästa som finns, när de är personer man tycker om. Som kan hjälpa till när man låst sig ute, som kan skänka en ett kaffefilter när det tränger eller som kanske rentav kan hjälpa till med barnen en stund.

Men det finns också baksidor. Grannarna kanske inte alls delar din syn på saker och ting, utmanar din dygnsrytm, väsnas och stör och ställer jobbiga krav.

Grannar som kollektiv kan skapa fantastiska saker tillsammans och göra Stockholm till en mer levande och inbjudande stad. Samtidigt är grupper av grannar också en av de största bromsklossarna när det gäller stadens förändring och nya byggen av tunnelbanor, bostadshus och skolor. I veckans nummer har vi listat några av alla nya byggen i Söderort som kommer att fyllas med människor i år. Som kommer att bli dina grannar och samtidig få dig som granne. Jag hoppas att ni kommer att trivas ihop.

Veckans känsla

Glad. Alla som mejlar tips gör mig glad. Fortsätt!

För södra Stockholm: soderort@direktpress.se

För Kungsholmen: vk@direktpress.se

För Vasastan (med Norrmalm): viv@direktpress.se

För Östermalm: on@direktpress.se

För Södermalm: sn@direktpress.se

Visa merVisa mindre