Mitt i Upplands-Bros reporter Niklas Loman. Foto: Mikael Andersson

Att jobba hemifrån är som att jobba helg

”När är det vardag och när är det fest? Frågan aktualiseras allt mer i takt med timmarna jag spenderar vid matbordet hemma – på jobbet”, skriver Mitt i Upplands-Bros reporter Niklas Loman.

  • Publicerad 20:18, 16 mar 2021

Det här är en krönika på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

I bland vet jag inte när arbetsdagen egentligen börjar och slutar, dels för att jag tycker så mycket om mitt jobb, men inte minst för att givna markörer saknas.

Att gå hem från jobbet manifesteras inte längre av att färdas kollektivt. Är dagen slut då jag reser mig från matbordet? Eller när kvällspromenaden är över? Att säga ”tack för i dag” och ”vi ses imorgon” till min flickvän känns inte som ett rimligt alternativ heller.

Utanför fönstret vandrar bekymmerslösa stockholmare med matkassar i hand – alla bär ett uttryck av att vara lediga, men är de verkligen det?

När allt kommer omkring känns vardagens arbetstid i hemmet som att jobba helg. En sorts blandning av att det är lite mysigt men även förbjudet, ungefär som att jag fuskar. På helgen ska man väl vara ledig?

Hemarbete i pandemins tidevarv ter sig mer och mer som Musse och Långbens middagssittning i Kalle Ankas julafton. Ni vet scenen där de plötsligt undrar, vem det är som sitter vid ratten då de mumsar inne i husvagnen.

Tillvaron fungerar även fast mycket är upp och ner och bak och fram. Sen är jag inte alls säker på vem det är som kör, vet du?

Antalet fall av covid ökar i Upplands-Bro

Åter går utvecklingen åt fel håll. Antalet bekräftade fall av covid-19 ökar i Upplands-Bro igen. Den senaste veckan har en ökning med 43 procent noterats.torsdag 22/4 16:48

Asfalteringsarbeten på Rösaringvägen i Bro

Så påverkas trafiken. Asfalteringsarbete kommer ske längs Rösaringvägen med start idag, sedan pågår arbetet under denna och nästa vecka. Väntetider kan uppstå för dig som färdas via området.onsdag 21/4 13:00