Cortado-mannen

  • Publicerad 00:24, 21 nov 2011

När jag stod framför badrumsspegeln och borstade tänderna tänkte jag på Cortado-mannen. Han var riktigt glad och på bra humör idag. O så när jag tittar i spegeln så funderar jag på vad han tror eller vet om mig. Häromveckan såg jag honom gå förbi Espresso House i Västermalmsgallerian och stanna upp ett tag för att han kände igen mig - jag vinkade o hälsade glatt till honom och så promenerade han vidare. Vi ses nästan varje dag - han är en del av min vardag på Västerlånggatan. Han kommer alltid in och beställer en cortado - dubbel espresso och lika delar mjölk - ibland har jag haft lite bråttom och gjort mjölken lite för skummig, då har han bett om en ny och nu på senaste har jag börjat hälla lite mindre mjölk i koppen för att han vill ha den lite starkare. Allt det där vet jag så fort jag ser hans stora blå dunjacka skymta utanför dörren, men jag vet inte vad han heter!

Visst är det lite udda?
Hur ofta man kan hälsa på en person, småprata om hur deras dag har varit och t.o.m. träffa dem varje dag, utan att veta vilka de är!
Och vad vet han om mig? Vi kallar honom cortado-mannen, jag har visserligen namnskylt.. (men det händer att vi byter lite sinsemellan oss kollegor så det kan ju vara lite förvirrande)
Han ser mig som "caféflickan", som jobbar där nästan varje dag och han tror förmodligen att det är det enda jag gör, för det är det han ser. Han skulle nog aldrig tänka mig som fotograf, filmkordinator-sak(ingen vet riktigt vad jag jobbar extra med inte ens jag själv...), skutfantast eller styrelsemedlem... och han kommer alltid vara cortado-mannen för mig!
Med vissa gäster frågar man om namn efter ett par gånger med småprat och andra skulle man aldrig ens våga fråga, det är för privat, vissa vill bara ha sitt kaffe, service och ett leende - och det är helt ok, det är till och med skönt att ha vissa personer som förgyller ens dag med det där leendet som efter ett tag faktiskt blir genuint och inte bara artigt men som man ändå inte vet någonting om. Det är till och med mer spännande så, då kan man få fortsätta fantisera om deras hemliga liv...