Tallbackaskolan. ”Fem år är lång tid i ett barns liv så jag hoppas att förnuftet får segra och barnen får en bra miljö i Tallbacka de kommande fem åren också”, skriver insändarskribenten. Foto: leif oldenburg

Lång väntan på skola i Tallbacka

  • Publicerad 07:55, 3 mar 2018

n Grattis alla små barn till en ny skola i Huvudsta. Ett inte lika stort grattis till de lite större barnen som får vänta i fem år på större upprustning. Fem år är mer än halva skoltiden.

I diskussionen kring den nya skolan i Huvudsta förklarade Peter Edholm från Liberalerna att när en skola ska rivas gör kommunen inga större investeringar. Den nya skolan kräver ändrad detaljplan som kan ta två år att göra och ytterligare två år av överklaganden följt av en byggtid på minst två år. Under hela den tiden ska inga större satsningar göras på Tallbacka. Det blir ingen upprustad skolgård och ingen renovering så man kan använda aulan och vi får hoppas att det inte finns något mögelskadat klassrum för det kommer troligtvis inte heller att renoveras.

Fem år är lång tid i ett barns liv så jag hoppas att förnuftet får segra och barnen får en bra miljö i Tallbacka de kommande fem åren också.