Strandbad Huvudsta strand Foto: Leif Oldenburg

Hellre ett strandbad vid Jungfrudansen

I Vi i Solna nr 39 kan man läsa att det nu står klart att Solnas kommunala strandbad hamnar vid Huvudsta strand. Vad som inte nämns är att detta ursprungligen är ett förslag från oss Socialdemokrater från 2004.

  • Publicerad 09:16, 11 okt 2017

n Då skrev jag en motion till kommunfullmäktige om att undersöka ett strandbad vid Huvudsta strand. 2015 motionerade vi igen och undrade varför det inte hänt något på 10 år. Nu har det gått 12 år och äntligen har vår motion blivit verklighet. Det är bra. Bättre sent än aldrig.

Jag hade dock önskat att badet hade lagts nedanför Jungfrudansen. Där finns ett stort grönområde med tillhörande liten strand. En plats där hela familjer kan ha det skönt i det gröna. På platsen som nu avses tänker man ta en bit av vårt nuvarande Huvudstabad (som redan i dag är fullbelagt på sommaren). Det är att minska utrymmet för dem som vill vara på Huvudstabadet, det är varken smart eller hållbart. Som motionär är jag glad att strandbadet äntligen blir av efter 12 år men det hade varit mycket bättre om vi fått ett alternativ till Huvudstabadet, snarare än att det nu naggas i kanten.