De trotsade pandemin och öppnade sjökrog

När Slagsta marinas ägare ville utveckla området tog de hjälp av familjen Bjurholm, som öppnade Slagsta sjökrog och camping. Premiärsommaren kantades förvisso av pandemins effekter, men Thomas Bjurholm är hoppfull om att kunna vidareutveckla verksamheten i framtiden.

  • Publicerad 10:30, 12 okt 2020

Läget är väldigt fint och vi ser att det går att utveckla ännu mer.

Thomas Bjurholm äger Slagsta
sjökrog och camping tillsammans med sonen Teodor Bjurholm, som under sommaren varit platschef på den nya krogen. Familjen har sedan tidigare lång erfarenhet av restaurangbranschen då Thomas tillsammans med Malin Bjurholm drivit Sundby Gård sedan 2007.

– Slagsta marina ville göra något mer med sitt område, och när de skulle bygga
kök och restaurang så tog de kontakt med oss, säger Thomas om samarbetet som inleddes för drygt ett år sedan. 

Planerna var med andra ord långt gångna när pandemin slog till. Men trots restriktioner som satte käppar i hjulen för planerade aktiviteter så har verksamhetens upplägg med flest platser utomhus, ändå tillåtit besökare under sommaren.

– Det har varit trögt första året, inget snack om den saken. Dels gjorde corona att vi inte kunde göra allt vi ville, men sen är det också första året, säger Thomas och fortsätter,

– Vi har inte kunnat göra några aktiviteter eller ordna grillkvällar som vi planerade. Så mycket av det vi tänkt gick inte på grund av corona, men vi kunde ändå ha á la carte och hålla kaféet öppet.

Under hösten kommer verksamhetens första sommar att utvärderas och
Thomas menar att målsättningen är att fortsätta på samma spår nästa säsong, och förhoppningsvis kunna ordna fler aktiviteter.

– Läget är väldigt fint och vi ser att det går att utveckla ännu mer. Det är sådant vi gärna skulle göra inför nästa sommar, och det är den vidareutvecklingen vi ska prata med Slagsta marina om, avslutar Thomas.