En man rånades på Möränvägen i Jordbro på söndagseftermiddagen. Foto: Mostphotos

Rånades under pistolhot i Jordbro

En man rånades under pistolhot i Jordbro, och en annan man höggs i låret vid ett rånförsök i Handen. Det är två av flera personrån i Haninge i helgen.

  • Publicerad 20:17, 25 jan 2021

Det var strax efter klockan 15 på söndagseftermiddagen som två maskerade gärningsmän rånade en man vid ett garage på Moränvägen i Jordbro.

De misstänkta gärningsmännen, som ska vara i 18-årsåldern, ska ha hotat mannen med pistol och tvingat till sig hans plånbok och halskedja, innan de sprang från platsen.

Flera polispatruller och hundpatrull sökte i området, och under söndagskvällen knackade polisen dörr i fastigheten vid brottsplatsen, men ingen är gripen för brottet som rubriceras som grovt rån.

Rånades ombord på bussen

Det är ett av flera personrån som polisen i Haninge hanterade under helgen. Två av de andra skedde med kort mellanrum i Handen under lördagskvällen.

Vid 23.45 på lördagen blev en man i 25-årsåldern påhoppad av två pojkar i 15-åldern när han just hade lämnat Handenterminalen.

Pojkarna var hotfulla och krävde att mannen skulle lämna ifrån sig sin mobiltelefon. Men när han vägrade högg en av pojkarna honom i låret med någon form av stickvapen innan de sprang därifrån.

– Mannen ska ha fått vård på plats och behövde inte köras till sjukhus, säger Lars-Göran Rehn på Haningepolisen.

Ingen är gripen för rånförsöket.

Strax innan det, vid 23.30 på lördagskvällen, blev en pojke i 15-årsåldern rånad ombord på en buss i höjd med Mårdvägen i Handen.

Tre pojkar i 16-18-årsåldern ska ha hot pojken att han skulle misshandlas om han inte lämnade ifrån sig mobiltelefon och hörlurar, vilket ha då gjorde.

– Ingen är gripen här heller, men vi tror att det kan finnas övervakningsfilm från bussen, säger Rehn.

Polisen tror i nuläget inte att det är samma gärningsmän som ligger bakom rånen.