Nu våras det snart för trädgårdarna

Inom kort är det dags att förgro frön som ska ut i planteringarna. Under februari drar också föreläsningar i trädgårdskunskap i gång.

  • Publicerad 13:34, 30 jan 2012

Den första föreläsningen heter Sol eller skugga – trädgårdsplanering på växternas villkor och den leds av Torsten Wallin som vunnit pris för sin rabatt Solbacken. Torsten lär ut grundprinciperna för trädgårdsplanering. Föreläsningen äger rum i Hantverksföreningens hus på Kyrkogatan 9 i Enköping och den börjar klockan 18.30 den 14 februari.

Den 28 februari klockan 18.30 ges en föreläsning med namnet En grönsakspark för alla – engagemang och delaktighet. Den äger rum i Uppsala på Kungsängsgatan 12. Lokalen är Studieförbundet Vuxenskolan, Drakensalen. Ylva Andersson är projektledare för Matparken i Gottsundagipen och berättar om arbetet över generationsgränserna.

Ljusdesignern Marianne Lind håller i nästa föreläsning som heter Ljuslandskap – om nyskapande ljussättning i trädgården. Den äger rum i Hantverksföreningens hus på Kyrkogatan 9 i Enköping den 13 mars klockan 18.30. Marianne har bland annat vunnit pris för sin ljussättning av Domkyrkan i Uppsala.

Den sista föreläsningen heter Den helande grönskan och den tänkande trädgårdsmästaren och leds av Simon Irvine som är trädgårdsmästare på Läckö slott. Simon berättar om trädgårdars helande förmåga och om hur jorden kan ge oss tid att tänka. Föreläsningen äger rum i Hantverksföreningens hus på Kyrkogatan 9 i Enköping den 20 mars klockan 18.30.

Man åtalas för häleri efter de uppmärksammade källarinbrotten

Nyheter En Enköpingsbo åtalas för en rad brott. Däribland för att ha förvarat stöldgods som misstänks komma från de uppmärksammade förrådsinbrotten, på Bergsgatan i Enköping.torsdag 25/2 13:10

Påkörd när han försökte stoppa ovälkomna

Nyheter En man i 30-årsåldern är anhållen sedan i onsdags, misstänkt för grov misshandel. Med sin bil körde han på en person inne på inhägnat område.torsdag 25/2 10:11

Caféjätte flyttar in på Lilla Torg

Nyheter Nu ska det bli liv på Lilla torg när stor kafékedja, en sushirestaurang och en vaccinationsklinik blir grannar med Grekiska grill och bar. – Det visar på attraktionskraft, säger Johan Thorwid, vd på...onsdag 24/2 11:45