Många chanser till midsommarfirande

I dag firas midsommar med dans runt midsommarstången och inte sällan står också sill och färskpotatis uppdukat på bordet. Midsommar firas enligt gammal tradition som en hyllning till den längsta dagen på året och denna dag firas också på flera platser runt om i Enköping och Håbo.

  • Publicerad 07:00, 24 jun 2011

Åsen i Enköping

Klockan 12.00 börjar firandet och klockan 13.00 reses midsommarstången. Därefter följer ringlekar, sång, tal och musik. Det finns också servering, lotteri, tipsrunda och en uppvisning i agility. Firandet avslutas klockan 17.00.

Kaplansgården i Härkeberga
Mellan klockan 13.00 och 15.30 är det midsommarfest med folkdansuppvisning, dans kring stången och lekar. Trögds spelmanslag står för underhållningen. Tipspromenad och servering finns med korv, glass, tårtor och kakor.

Frösthults Bygdegård
Midsommarfirandet börjar klockan 13.30 och det blir dans runt midsommarstången, tipspromenad och lotteriförsäljning. Festen avslutas klockan 16.00 och vid dåligt väder firas den inomhus.

Härledsgården utanför Enköping
Klockan 13.30  startar midsommarfesten vid Härledsgården. Dagen bjuder på dans kring stången, uppträdande, folkdansuppvisning, lekar och servering.

Nykvarn
Midsommarafton firas klockan 14.00 med att resa stången till toner från Anna Silwerulvs nyckelharpa. Gammaldags femkamp utkämpas där Nykvarns midsommarmästare ska utses. Grillspett och alkoholfri dryck serveras vid Gästgiveriet och kaffestugan är öppen för de kaffesugna.

Hembygdsgården i Grillby
Mellan klockan 12.00 och 14.00 firas en traditionell midsommarafton i Grillby. Det blir resning av midsommarstången och Grillby folkdansgille underhåller. Dans sker kring midsommarstången och det bjuds på sedvanliga arrangemang.


Gamla prästgården i Veckholm
Midsommarfirande sker mellan klockan 13.30 och 15.30 i Veckholm.

Där bjuds på dans, lekar och kaffeservering.

Gröna Dalen i Bålsta
Midsommarafton firas vid Gröna Dalen mellan klockan 11.30 och 14.00.

Han söker lugnet vid vattnet

Nyheter Lars Wistedt står överst på Sverigedemokraternas valsedlar i kommunen. – Vi siktar på att ta plats i en styrande allians, berättar han över en kåsa te vid Haga Brygga.måndag 4/7 13:34

Husbilssemester lockar inbrottstjuvar

Nyheter Sommaren är här. Med det kommer också det ovälkomna. Semestertider innebär att inbrotten ökar och polisen i regionen har noterat en tydlig trend.fredag 1/7 14:31

Oklar orsak till stort strömavbrott

Nyheter 16 000 kunder drabbades under måndagen Håbo och Upplands-Bro drabbades av ett stort strömavbrott. Ännu vet leverantörerna inte exakt vad som hänt.tisdag 28/6 17:26