Många chanser till midsommarfirande

I dag firas midsommar med dans runt midsommarstången och inte sällan står också sill och färskpotatis uppdukat på bordet. Midsommar firas enligt gammal tradition som en hyllning till den längsta dagen på året och denna dag firas också på flera platser runt om i Enköping och Håbo.

  • Publicerad 07:00, 24 jun 2011

Åsen i Enköping

Klockan 12.00 börjar firandet och klockan 13.00 reses midsommarstången. Därefter följer ringlekar, sång, tal och musik. Det finns också servering, lotteri, tipsrunda och en uppvisning i agility. Firandet avslutas klockan 17.00.

Kaplansgården i Härkeberga
Mellan klockan 13.00 och 15.30 är det midsommarfest med folkdansuppvisning, dans kring stången och lekar. Trögds spelmanslag står för underhållningen. Tipspromenad och servering finns med korv, glass, tårtor och kakor.

Frösthults Bygdegård
Midsommarfirandet börjar klockan 13.30 och det blir dans runt midsommarstången, tipspromenad och lotteriförsäljning. Festen avslutas klockan 16.00 och vid dåligt väder firas den inomhus.

Härledsgården utanför Enköping
Klockan 13.30  startar midsommarfesten vid Härledsgården. Dagen bjuder på dans kring stången, uppträdande, folkdansuppvisning, lekar och servering.

Nykvarn
Midsommarafton firas klockan 14.00 med att resa stången till toner från Anna Silwerulvs nyckelharpa. Gammaldags femkamp utkämpas där Nykvarns midsommarmästare ska utses. Grillspett och alkoholfri dryck serveras vid Gästgiveriet och kaffestugan är öppen för de kaffesugna.

Hembygdsgården i Grillby
Mellan klockan 12.00 och 14.00 firas en traditionell midsommarafton i Grillby. Det blir resning av midsommarstången och Grillby folkdansgille underhåller. Dans sker kring midsommarstången och det bjuds på sedvanliga arrangemang.


Gamla prästgården i Veckholm
Midsommarfirande sker mellan klockan 13.30 och 15.30 i Veckholm.

Där bjuds på dans, lekar och kaffeservering.

Gröna Dalen i Bålsta
Midsommarafton firas vid Gröna Dalen mellan klockan 11.30 och 14.00.

Med siktet på att styra

Nyheter Jesper Englundh står överst på Socialdemokraternas valsedlar i Enköping. – Jag tycker att vi har ett bra debattklimat i Enköpingspolitiken, säger han.lördag 13/8 8:09

Gator kartläggs – av Enköpingsborna

Nyheter Samla frukt i App. Enköpings vägnät ska inventeras med hjälp av mobilspel 110 kilometer gång- och cykel­vägar i Enköping har kartlagts – av Enköpingsborna – med hjälp av ett mobil­spel. Nu står kommunens gator på tur.fredag 12/8 13:56

Kommunen avråder från bad vid kommunal badplats

Nyheter Kommunen avråder från allt bad vid Nylada till vidare. Nytagna prover visar på algblomning.onsdag 10/8 15:34

Fyller livet med upplevelser

Nyheter Kristina Eriksson står överst på Kristdemokraternas valsedlar. – För mig är det viktigt att alla människor får fatta beslut om sina egna liv, säger hon.måndag 8/8 14:19

Flås på åsen – i tre timmar

Nyheter Enköpingsbon Magnus Westerlund bjuder in till löparfest på Gröngarnsåsen. Reglerna är enkla. Spring så många varv du mäktar med på tre timmar.måndag 8/8 8:41