”Vi accepterar inte chockhöjda hyror i Brandbergen”

”Vissa renoveringar i Brandbergen är välbehövliga – men vi vill göra det tydligt för den nya stora hyresvärden att vi inte tänker acceptera chockhöjda hyror”, skriver ett nätverk med 25 hyresgäster i Brandbergen”

  • Publicerad 12:00, 7 maj 2019

I april tog hyresvärden Victoria Park över hyreslägenheterna i Brandbergen.

En hyresvärd vars affärsmodell går ut på att köpa upp lägenheter som ska renoveras för att sedan chockhöja hyrorna.

Hyresgäster i Göteborg och Borås vittnar om problem, vägglöss och kalla lägenheter – och en nästan icke-existerande förvaltning med felanmälningar som lämnas slarvigt, om alls, åtgärdade.

Renoveringarna ska inte betalas av oss hyresgäster (igen!), då vi redan betalat för dem via hyran

Nätverket Rädda Hyresrätterna i Brandbergen

Smålandsposten rapporterade om när Victora Park tog över 900 lägenheter i Växjö 2016 och kort därefter höjde hyrorna med 50 procent.

Vi vill göra det tydligt för Victoria Park att vi inte tänker acceptera chockhöjda hyror eller ”renovräkningar” (att folk tvingas flytta på grund av renoveringshyreshöjning) i Brandbergen.

Vissa renoveringar är välbehövliga, men de ska inte betalas av oss hyresgäster (igen!), då vi redan betalat för dem via hyran.

Särskilt inte när bostadsbolagen går med vinst!

Att Brandbergen står helt utan allmännytta är ofattbart.

Allmännyttan har ett socialt ansvar och ska se till att alla har möjlighet att bo.

Privata värdars uppgift är att göra så stor vinst som möjligt, vilket går ut över service och underhåll som görs till en så låg kostnad som möjligt.

Vi vill med detta göra det klart för Victoria Park att vi inte drar oss från att kämpa som de boende i Rannebergen, Göteborg

Nätverket Rädda Hyresrätterna i Brandbergen

Haninge Bostäder borde ta över hyreslägenheterna i Brandbergen för att garantera oss boende en långsiktig trygghet.

Vi vill med detta göra det klart för Victoria Park att vi inte drar oss från att kämpa som de boende i Rannebergen, Göteborg.

Brandbergen är vårt hem där vi trivs och tänker bo kvar – till normala hyror och med bra underhåll!

För Nätverket Rädda Hyresrätterna i Brandbergen:
Lina Rigney Thörnblom, James Hogg, Sadia Islam, Rasheed Ali, Stephen Rigney, Jan-Olof Hamberg, Suzanna Lundgren, Jeanette Mercan, Sari Kiemunki, Ewelina Krakowska, Susanne Åstrand, Allan Elmandiwy, Marie Andersson, Anna Jönsson, Jimmy Lind, Katrin Albinsson, Siv Andersson, Veronica Grahn, Helena Marie Andersson, Monica Friemann, Anna Söderlund, Linda Marie Olsson, Clary Gavelin, Marika Belghiti, Björn Lundby