Insändarskribenten efterlyser mer satsningar på hästsport och mer pengar till scouterna. Foto: Mostphotos

”Varför prioriteras idrottsföreningar?”

Varför sänker man bidragen till scouterna samtidigt som man bygger jätteanläggningar till idrotten? Varför prioriteras ridsporten ner? För mig framstår detta som att kommunen enbart satsar på vissa föreningars verksamhet på bekostnad av övrig ungdomsverksamhet, skriver insändarskribenten.

  • Publicerad 15:25, 15 jun 2018

Sundbybergs kommun ska bygga en multihall för 450 miljoner kronor och en fullstor friidrottsanläggning samt en matchplan ­utomhus för fotboll.
Det är ju kul att kommunen satsar på ungdomsverksamheten, men varför prioriteras alltid idrotten på bekostnad av annan ungdomsverksamhet?

Mina barn är aktiva i scouterna där kommunen inte står för lokaler, utan i stället beslutat att sänka bidragen till nuvarande lokaler. Detta trots att scoutkåren har en lång kö av barn som vill bli scouter och som vi inte klarar av att ta emot.

För några år sedan tvingade kommunen dessutom kåren att flytta ut från kommunala lokaler till mindre, privata lokaler, med hög hyra.

Mina barn rider också, men det får de göra i andra kommuner. Sundbybergs stad har ju inte heller prioriterat att bygga det – sedan minst tio år – utlovade ridhuset i Ursvik.

Varför sänker man bidragen till scouterna samtidigt som man bygger jätteanläggningar till idrotten? Varför prioriteras ridsporten ner?

För mig framstår detta som att kommunen enbart satsar på vissa föreningars verksamhet på bekostnad av övrig ungdomsverksamhet.

Jonas Bergström

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

Nyheter "Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09

Nya större Örskolan ett steg närmare

Nyheter Byggplanerna har väckt stora protester Trots många synpunkter tar staden nu ett stort steg mot nya Örskolan som ska ta emot 630 elever. Men tidigast 2024 kan skolan öppna.måndag 23/11 14:10