P-platser på innergårdarna förfular miljön, tycker insändarskribenten Foto: Mitt i

”Vansinne bygga parkeringsplatser på gårdar”

Det räcker med förfulning av Alphyddan, tycker insändarskribenten som reagerar på de nya parkeringsplatserna.

  • Publicerad 09:00, 18 maj 2018

Nu är måttet rågat. Nu föreslår bland andra Kristdemokraten Anders Tiger, som var med och röstade igenom studentbostäder i Alphyddan och som bor på Alphyddevägen, att man ska bygga parkeringsplatser på innergårdar där han själv bor och till stor del förstöra miljön för alla barnfamiljer och boende i Brf Barrträdet. De stackars lekande barnen får andas in ännu mer avgaser på den lilla plats som blir kvar.

”Räcker med förfulning”

Det räcker med förfulning av området och allt vi har fått stå ut med under bygget av studentbostäder.

Tiger skyller bland annat på att studenterna behöver platser, och detta påvisades när vi överklagade beslutet om studentbostäder, men ingen brydde sig.

Hur kan en sådan man få vara politiker? Det är skandal. Det hänvisas till uppförandet av laddplatser till elbilar och något projekt kommunen har. Men om man följer utvecklingen ser man att det inte är miljövänligt heller, då brytningen av råmaterial till batterier som bland annat sker i Kina är långt ifrån miljövänligt. Elbilar är bara en bil bland alla andra. Bilfabrikanterna skriver själva att man inte vet vad som är framtiden utan provar allt som står till buds.

”Skaffar fler bilar”

Finns det fler parkeringsplatser skaffar folk två bilar. Då äts alla parkerings platser upp direkt och bristen kvarstår. Se bara på alla ringleder och tunnlar som byggts. Det är lika trångt ändå. Man biter sig själv i svansen som vanligt.

I höst, gott folk, är det val. Då har vi chansen att rösta bort Kristdemokraten Anders Tiger och Moderaten Mats Gerdau som pulvriserat trivseln för så många Alphyddanbor och andra områden i Nacka.

Rolf i Alphyddan