Insändarskribenten arbetar som ambulanssköterska Foto: Mostphotos

”Vad vinner ni på att köra som svin?”

Insändarskribenten har tröttnat på fartgalningar. Hon arbetar som ambulanssköterska och har sett på tok för många trafikolyckor som beror på att föraren har kört för fort.

  • Publicerad 19:08, 3 aug 2018

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Pendlar från Norrtälje till Vallentuna med bil sedan några år. Händer ofta att man ser bilförare som kör mycket hänsynslöst. Detta hände i dag på väg till jobbet. Kör i cirka 80 km/h ( fel, jag vet, det är 70 på vägen) från Karby. Detta är så klart för långsamt för föraren i den mörka audin bakom, så han ( sannolikt) kör om direkt första rakan börjar. Är nära att frontalkrocka med bilen som svänger ut höger från industriområdet. Hinner inte gå många minuter innan nästa incident. På rakan mellan Angarns kyrka och Vallentuna möter jag en man i en skåpbil som håller på att köra om ca fem bilar i hög fart. Går inte in på sin sida förrän jag blinkar med helljusen. Vad tror man att man vinner på att köra som ett svin? Det här beteendet är tyvärr allt för vanligt. Jobbar som ambulanssjuksköterska i Vallentuna och ser händelser som denna ofta. Får tyvärr också ta hand om resterna den dagen dessa idioter inte har marginalerna på sin sida. Varför ska det vara så svårt att köra ansvarsfullt även om det inte finns poliser i trafiken?

Malin