DUGER INTE TILL NÅGOT. Man inte ens använda papperspåsarna till sopor, anser skribenten. Foto: Mitt i / Mostphotos

Vad gör alla papperspåsarna­ för nytta?

De här "förbannade papperspåsarna är hemska", anser insändarskribenten. Håller du med?

  • Publicerad 15:35, 18 mar 2022

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Papperspåsarna kastar man ju medan plastpåsarna går att återanvända.

"Vad gör de för nytta? De tar plats hemma och kan inte användas. Det är inte värt att köpa plastpåsar heller, det är mer värt att köpa en hel rulle för 20 kronor och använda två av dem.

För det första så kan man inte ens använda papperspåsarna till sopor. Om man ska ha en soppåse så måste man köpa en rulle plastpåsar, i stället för att återanvända dem som man handlar med. Själv har jag otroliga mängder av de här papperspåsarna hemma.

För det andra så går papperspåsarna sönder. Är det inte jobbigt att gå till bilen, och mitt på parkeringen så går påsen sönder? Man måste nästan köpa en extra för säkerhets skull, men man gör ju inte det eftersom man vill inte ha hem fler.

Fördelarna med papperspåsarna är att man lättare kan använda dem till förvaring. Men varför inte göra påsarna lika dyra? Då kan man ju välja om man vill slänga sopor eller om man vill förvara något.

För det tredje så är tanken god, att det är miljövänligare.

Men jag håller inte med, papperspåsarna kastar man ju, medan plastpåsarna går att återanvända. I en frys till exempel är det jobbigt att ha en stor papperspåse, medan en plastpåse kan man knyta så mycket eller lite man vill."

DEBATT: Skulle du rasta din hund i någons villaträdgård?

MP vill skapa 10 nya nationalstadsparker i Stockholm

INSÄNDARE: "Staden ger blanka f-n i att det är halt ute"