Ta hänsyn till nybörjare i trafiken

  • Publicerad 14:10, 30 jun 2014

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Är nu inne på min andra period som handledare till en ungdom som skall ta körkort. Vi kör runt i hela Storstockholm men när vi kommer hem till Täby så förbytts förarna som råkar hamna bakom oss till ”monster”.

Nu senast i Täby kyrkby där en bil ligger så nära oss (vid en 50 sträcka) så att vid minsta stopp kommer vi att få honom in i vår baklucka. Men inte nog med det, precis innan rondellen vid Jarlabanke kör han om och tränger ut oss i vägkanten, och fortsätter vidare som inget har hänt i 70 km/h. Nu låter jag som en gammal gubbe(och det är jag) men detta beteende är mer regel än undantag och vi funderar snart på att sluta använda övningskörningsskylten då så många fullständigt struntar i att man övar i trafiken. Men det är väl så, alla kunde köra prickfritt innan de fick körkort eller har de fått körkorten i sitt cornflakespaket – man börjar undra! Så skärpning alla förare, respektera att det finns ungdomar som övningskör!

Anders Berghagen