Ewa Larsson och Daniel Helldén svarar att MPs väljarstöd kan bli högre. Foto: Privat/Stefan Källstigen

Svar på insändare: ”Tack för din omtanke om MP!”

Ordförande i Skarpnäcks stadsdelsnämnd Ewa Larsson och trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) bemöter tidigare insändares kritik mot MP.

  • Publicerad 09:30, 5 apr 2019

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Läs tidigare insändaren: 

Hej, M Westerlund, du är orolig för att de som har röstat på Miljöpartiet de gröna får en politik de inte gillar. Vi tackar för din omtanke.

Som exempel tar du upp parken Skyfallet som började rustas upp hösten 2017 och stod klar förra hösten.

Upprustningen gjordes i samverkan med de barnfamiljer som ofta besöker parken. I parken finns också en gammal lokal som tidigare använts av parklek, lokalen behöver en uppfräschning.

Skarpnäcks stadsdelsförvaltnings ambition är att lokalen sedermera ska kunna hållas öppen.

”Under våren ska förslag till ny parkplan presenteras”

Vår uppfattning är att Skarpnäcksbor generellt har all anledning av att vara stolta över sina fina parker och alla naturområden. Under våren ska förslag till ny parkplan presenteras och  det kommer att finnas möjlighet att lämna synpunkter.

Du är också orolig för att den grönblå majoriteten i stadshuset ska ombilda hyresrätter i stadsdelen. Det måste vara ett missförstånd. Majoriteten har gett en möjlighet för max 290 boende i hyresrätt i Bagarmossen att, om två tredjedelar av de boende i en fastighet vill teckna avtal om att köpa sin lägenhet till ett marknadsmässigt pris, ha möjlighet att göra det efter en prövning av stadshuset. Det är alltså de boende kollektivt som måste göra ett aktivt val, inte Stadshuset.

”Stockholmarna uppskattar en grön och levande stad”

Sedan har du synpunkter på Miljöpartiets de grönas trafikborgarråd och partiets strategiska arbete med cykelbanor. Du menar att detta framgångsrika arbete för nya cykelbanor, cykelleder och avstängda gator till ­förmån för sommarparker i hela Stockholm ska leda till att det gröna partiet förlorar väljare. Vi skulle vilja säga att det mycket väl kan bli tvärtom.

Vi ser att stockholmarna uppskattar en grön och levande stad med hög kvalitet i parker och grönområden, en stad att promenera och känna sig trygg i, där det är lätt att ta sig fram utan bil. Ett grönt parti är en viktig förutsättning för att detta ska bli verklighet.

Ewa Larsson (MP), ordförande Skarpnäck

Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd Stockholm