Stadens ledning håller oss tillbaka

  • Publicerad 16:11, 24 feb 2014

Svar på insändaren ”Låt Sundbybergs utveckling fortgå” den 21 januari:

Sundbyberg har en enorm potential, och jag är glad att det finns så många företag som investerar i vår stad. Det finns nu ett gyllene tillfälle att låta tillväxten komma alla invånare i Sundbyberg till del. Tyvärr håller stadens ledning, med Socialdemokraterna i spetsen, oss tillbaka.

Kostnaderna för socialbidrag i Sundbyberg ökar för varje år, trots att våra grannkommuner visar att motsatsen är möjlig. Det går att minska utanförskapet i Sundbyberg, men då krävs en arbetslinje i staden. I stället minskar kommunen anslagen till arbetsmarknadspolitiken och betalar ut mer i socialbidrag.

Jonas Nygren (S) skriver att han har vänt resultatutvecklingen i Sundbybergs skolor, men när Nygren tillträdde år 2010 underkändes 33 procent av eleverna i årskurs 9 i ett, flera eller alla ämnen. 2013 underkändes över 40 procent av eleverna. Med ökade kostnader för socialbidrag, tvingas Socialdemokraterna till nedskärningar i våra skolor.

Sundbyberg växer snabbt. Den här tillväxten skulle vi alla kunna vinna på, om staden leddes av politiker som förstår att fler i arbete ger oss möjlighet att investera i våra barns uppväxt.

Mikael T. Eriksson (M) ­oppositionsråd i Sundbyberg

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nya större Örskolan ett steg närmare

Nyheter Byggplanerna har väckt stora protester Trots många synpunkter tar staden nu ett stort steg mot nya Örskolan som ska ta emot 630 elever. Men tidigast 2024 kan skolan öppna.måndag 23/11 14:10

Hård kritik mot p-kaoset i centrum

Nyheter Staden ser nu över hur parkeringsproblemen i Centrala Sundbyberg ska lösas. – Det ett stort problem att Trafikverket inte har sundbybergarnas perspektiv, säger Stefan Bergström (C).måndag 23/11 12:43