Insändarskribenten trivs med att bo nära naturen. Foto: MItt i

”Sluta gnälla – vårt Tyresö är fantastiskt”

Insändarskribenten blir irriterad på ”allt gnällande om vårt Tyresö. För – visst är här fantastiskt!”.

  • Publicerad 05:02, 8 apr 2019

Vi flyttade till Tyresö från innerstaden för drygt 15 år sedan och vi trivs så bra med att bo här så nära naturen. Men sitter nu och blir irriterade på allt gnällande om vårt Tyresö på insändarsidan. För – visst är här fantastiskt!

Nyfors – där springer, går eller cyklar jag flera gånger i veckan. Tänk att äntligen få möjlighet att hålla sig på en ­cykel- eller gångbana, att slippa springa på den gropiga vägen, hålla undan för snabba bilar, vattenpölar och sten –fantastiskt!

Blir irriterade på allt gnällande om vårt Tyresö

Nyfors – där de som bor får möjlighet att bygga ut, att få kommunalt vatten och avlopp som går till reningsverk istället för att förorena våra vattendrag. Att få fiber för ett riktigt internet, få elkablar i marken som ligger kvar när det blåser. Och gatu­belysning – fantastiskt!

Utsmyckning med tusentals blommor i våra rondeller? Det är så otroligt vackert när man kommer hem till eller rör sig i Tyresö. Att mötas av denna blomsterprakt, att känna sig välkommen, man blir glad, man mår bra. Nu när vi lever i så oroliga tider betyder det mycket att mötas av denna glädje och färgprakt.

Samma sak vid lucia med alla marschaller som lyser upp samma rondeller – det är så vackert att man ryser i kroppen.

All heder åt de i Tyresö som bidrar till utvecklingen för att skapa ett vackert, fungerande och hållbart modernt sam­hälle, det de gör är­ fantastiskt!

Sockerhumlan