Foto: Mostphotos

”Skälbyvägen är laglöst land”

Måste ett barn eller en vuxen förolyckas, eller bli svårt skadad för att kommunen skall agera, frågar insändarskribenten Järfällas styrande.

  • Publicerad 07:01, 4 maj 2016

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

”Skälbyvägen är hårt trafikerad och för några år sedan utförde kommunen en rad olika fartdämpande åtgärder längs den södra delen, fram till Byleden.

Den norra delen av sträckan, från Byleden till Barkarbyskolan, lämnades utan åtgärd. Kommunens egna mätningar visar att cirka 1000 bilar per dygn kör för fort längs med sträckan.

Trots att den senaste mätningen är gjord 2013, har kommunen fortfarande valt att inte vidta någon åtgärd.

Polisen har inte resurser att kontrollera trafiken längs sträckan, så i princip råder det fri fart, mitt i bland bebyggelse och barns väg till skolan.

Vad är det som krävs för att kommunen skall ta sitt ansvar och bygga fartdämpande åtgärder? Måste ett barn eller en vuxen förolyckas, eller bli svårt skadad för att kommunen skall agera?

I sommar ersätts återigen pendeltågen av bussar. Erfarenhetsmässigt kan jag konstatera att dessa bussar kör om möjligt ännu fortare än SL:s ordinarie trafik, med en mycket farlig trafikmiljö som följd. Vad skall kommunen vidta för åtgärd? Jag kan nästa gissa mig till svaret.”

Besviken skattebetalare

Här kan du läsa fler insändare.

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.

Visa merVisa mindre