På gång: Friidrottsarena på Vallen, simhall i Daleneum, idrottsområde i Högsätra. Foto: Åsa Sommarström

Samlat grepp om idrottsfrågorna på Lidingö

De senaste veckorna har flera beslut tagits för ett ännu bättre idrottsliv på Lidingö. Lidingö stad har rekryterat en ny idrottschef. Dessutom samlas all kultur- och fritidsverksamhet i en nämnd med ansvar för sammanlagt 91,5 miljoner kronor. Framåt ligger fokus på idrottsanläggningar såsom nya Lidingövallen, ny simhall och idrottscampus i Högsätra.

  • Publicerad 11:26, 27 mar 2019

Lidingömajoriteten tar nu ett samlat grepp kring idrottsfrågorna. På kommunfullmäktige beslutades det att samla all kultur- och fritidsverksamhet i en och samma nämnd. Totalt uppgår den nya Kultur- och fritidsnämndens budget till 91,5 miljoner kronor. Dessutom har Lidingö stad rekryterat en ny idrottschef, vars uppgift är att föra en nära dialog med föreningslivet för att säkerställa ett bra idrottsliv för våra barn och unga.

Under nästkommande år kommer flera viktiga steg tas med fokus på förbättrade möjligheter att idrotta. Till exempel hoppas vi få till en ny friidrottsarena på Vallen, en ny simhall i Daleneum och ett nytt idrottsområde i Högsätra. Allt detta ska göras i nära kontakt med Lidingöborna och föreningslivet. Tillsammans kan vi se till att Lidingö blir en ännu bättre ö att bo och leva på.

Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande

Birgitta Sköld (LP), kommunalråd

Amelie Tarschys Ingre (L), kommunalråd

Carl-Johan Schiller (KD), kommunalråd