S-politik hotar t-banan

  • Publicerad 19:29, 17 aug 2014

SVAR till ”Vi i S vill se en annan väg för SL den 5 augusti:

Under Alliansen görs den största satsningen på 40 år genom att tunnelbanan byggs ut med nio nya stationer i fyra väderstreck. Till skillnad från när Socialdemokraterna senast styrde och det inte byggdes en enda meter spår har det under ­Alliansens tid byggts mer än 16 000 meter.

Med ordning och reda i ekonomin har vi kunnat satsa på bättre kollektivtrafik. Ett stort hot mot ekonomin och fortsatta satsningar på kollektivtrafiken är S enhetstaxa som minskar SL:s intäkter med 500 miljoner kronor. Socialdemokraterna måste därför svara på om det är höjda biljettpriser, färre bussar, glesare pendeltågstrafik eller om nattrafiken på tunnelbanan ska bort?

I budgeten för 2014 skär även S ner på investeringarna med 700 miljoner kronor jämfört med Alliansen. Inte heller på riksnivå i sin skuggbudget avsätter S några pengar för utbyggd tunnelbana i Stockholmsregionen. Hur kan S med mindre pengar leverera bättre kollektivtrafik? Moderaterna och Alliansen går till val på fortsatt ordning och reda i ekonomin som möjliggör fortsatta satsningar på kollektivtrafiken och rustar Stockholmsregionen stark. Vi måste få mer kollektivtrafik, inte mindre genom att återigen experimentera med taxan.

Christer G Wennerholm (M) trafiklandstingsråd

Anställdas larm inifrån församlingen: "Kyrkoherden fryser ut och skäller på medarbetare”

✔ Facket: ”Agerar det kraftfullaste vi kan” ✔ Anmälan till Arbetsmiljöverket Tystnadskultur, hög personalomsättning och en kyrkoherde som kränker, fryser ut och skäller på medarbetare. Sådan är situationen inom Kungsängens församling enligt anställda som nu slår larm.fredag 4/12 14:06

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49