S-politik hotar t-banan

  • Publicerad 19:29, 17 aug 2014

SVAR till ”Vi i S vill se en annan väg för SL den 5 augusti:

Under Alliansen görs den största satsningen på 40 år genom att tunnelbanan byggs ut med nio nya stationer i fyra väderstreck. Till skillnad från när Socialdemokraterna senast styrde och det inte byggdes en enda meter spår har det under ­Alliansens tid byggts mer än 16 000 meter.

Med ordning och reda i ekonomin har vi kunnat satsa på bättre kollektivtrafik. Ett stort hot mot ekonomin och fortsatta satsningar på kollektivtrafiken är S enhetstaxa som minskar SL:s intäkter med 500 miljoner kronor. Socialdemokraterna måste därför svara på om det är höjda biljettpriser, färre bussar, glesare pendeltågstrafik eller om nattrafiken på tunnelbanan ska bort?

I budgeten för 2014 skär även S ner på investeringarna med 700 miljoner kronor jämfört med Alliansen. Inte heller på riksnivå i sin skuggbudget avsätter S några pengar för utbyggd tunnelbana i Stockholmsregionen. Hur kan S med mindre pengar leverera bättre kollektivtrafik? Moderaterna och Alliansen går till val på fortsatt ordning och reda i ekonomin som möjliggör fortsatta satsningar på kollektivtrafiken och rustar Stockholmsregionen stark. Vi måste få mer kollektivtrafik, inte mindre genom att återigen experimentera med taxan.

Christer G Wennerholm (M) trafiklandstingsråd

Ny aktivitetsapp lanseras – prova på-dag i helgen

Lördagstips för Upplands-Bros unga. I helgen bjuder föreningen Sparks Generation och kommunen in till en prova på-dag med allehanda idrotter, kultur och inte minst feststämning. Detta gör man för att fira lanseringen av en ny app där...fredag 23/10 15:59

Prisat företag ska hjälpa ryttare

AI-teknik i ny app blir ridcoach Horsetechbolaget Rider’s Position, med säte i Skokloster, har prisats i entreprenörstävlingen Venture Cup. – Det betyder jättemycket, säger vd Mari Zetterqvist Blokhuis.fredag 23/10 13:04