S: ”Kaos i politiken i Upplands-Bro”

”Oppositionen beklagar djupt att demokratin är urholkad”, skriver partiet i ett debattinlägg efter onsdagens sammanträde i kommunstyrelsen.

  • Publicerad 19:22, 7 nov 2018

Minoritetsstyret M, L, C och KD förvägrar beslutsfattande politiker i opposition förutsättningar att ta del av förslag och dess underlag.

På dagens kommunstyrelse infördes ett nytt sätt att fatta beslut i odemokratiskt anda.

Saknar underlag

Det händer att beslutsunderlag läggs på bordet i akuta ärenden. Men, att politiken ska fatta beslut i ärenden helt utan underlag har aldrig hänt tidigare.

Visste minoriteten själva vad de fattade beslut om? Handlingarna saknade uppgifter och var ytterst oklara.

Nya nämnder

Två nya nämnder inrättades, utan vidare beskrivning över vad de nämnderna ska ha ansvar för och hur många ledamöter det ska vara.

Viktiga beslut för kommande mandatperiod.

Oppositionen beklagar djupt att demokratin är urholkad i Upplands-Bro kommun och grundförutsättningarna för politiken är ändrade.

Socialdemokraterna i Upplands-Bro 

Camping är tillbaka i kommunal regi

Upplands-Bro driver campingplats. Sommaren 2021 har Björknäs camping på Ådöhalvön nypremiär, denna gång i kommunens regi.tisdag 15/6 12:09

Striden om gräddhyllan i Kungsängen

Bygget av Svartviks Strand kommer allt närmare. Planerna för ett nytt bostadsområde vid Svartviken i Kungsängen har varit en långdragen process av överklaganden i olika instanser. Mark- och miljööverdomstolen river nu upp tidigare instans beslut...måndag 14/6 14:32