S: ”Blocköverskridande styre rimligaste lösningen”

Frågan om hur Upplands-Bro kommun ska styras är ännu inte helt besvarad. Nu räcker (S) ut en hand till det borgerliga blocket. ”Vår historia visar att det går”, skriver Camilla Janson (S) i ett debattinlägg.

  • Publicerad 10:16, 4 okt 2018

Under den gångna mandatperioden har Upplands-Bro kommun styrts av den blocköverskridande samarbetskoalitionen bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet.

”Ett framgångsrikt samarbete”

Ett framgångsrikt samarbete under fyra år som gett, ökat bostadsbyggande, förbättrat näringslivsklimat, positiva integrationssatsningar, ökad kvalitet inom äldreomsorgen, försiktig ökning inom måluppfyllelsen för skolans elever, utveckling av kultur och framtidsmöjligheter, stabil ekonomi, ordning och reda när det gäller styrdokument och en kommun som satsat på att bli klimatsmart. Detta samtidigt som kommunens tillväxt och ekonomi varit bland de starkaste i landet. 

”Oklart styre”

Hur Upplands-Bro kommun ska styras i fortsättningen är fortsatt oklart. Valresultatet innebär att inget av de traditionella blocken har egen majoritet vare sig i kommunfullmäktige eller i kommunens nämnder och styrelser. I det läget ser vi att ett blocköverskridande styre är den rimligaste lösningen.

 Vi har varit i besvärliga situationer tidigare men partierna i Upplands-Bro har samlat sig och tagit ansvar för ett stabilt majoritetsstyre, vilket är en förutsättning för att inte tappa styrfart, skapa stabila förutsättningar som arbetsgivare och skapa fortsatt hållbara och långsiktiga förutsättningar för kommunens utveckling.

”Vår historia visar att det går”

Helt klart är att Socialdemokraterna vill fortsätta ta ansvar för vår fina kommun och är öppna för blocköverskridande samarbete. Möjligheterna finns om viljan och ansvaret finns. Vår historia visar att det går, kommuner i vår omgivning visar att det går, vår förhoppning är att övriga partier också känner ansvar.

Camilla Janson (S)

Anställdas larm inifrån församlingen: "Kyrkoherden fryser ut och skäller på medarbetare”

✔ Facket: ”Agerar det kraftfullaste vi kan” ✔ Anmälan till Arbetsmiljöverket Tystnadskultur, hög personalomsättning och en kyrkoherde som kränker, fryser ut och skäller på medarbetare. Sådan är situationen inom Kungsängens församling enligt anställda som nu slår larm.fredag 4/12 14:06

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49