Några av landet skickligaste politiker bor ute på Järvafältet, som aktivt jobbat mot våldet och för att fler myndigheter ska finnas bland oss. Nu finns både polishuset i Rinkeby och Sida nära fältet, skriver Carolina Sinisalo (S). Foto: Claudio Britos/Mikael Andersson

Replik: Populistiskt gnäll om förorten löser inga problem

Mohamed Nuurs (V) debattartikel är enögd, populistisk och löser absolut ingenting. Han får det att låta som att alla vi som bor i förorten är offer. Nuur borde veta att några av landet bästa och skickligaste politiker bor ute på Järvafältet, skriver Carolina Sinisalo (S) i en replik.

  • Publicerad 14:15, 11 aug 2022

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Han kommer inte med en enda lösning. Ingen i Järva kommer att få ett jobb bara för att Nuur gnäller.

REPLIK på Mohamed Nuurs (V) inlägg "Vi vet vad ni har gjort - ni har sålt förorten för att vinna röster".

Jag har läst Mohamed Nuurs artikel mycket noga. Jag känner mig väldigt stolt över att han också nu börjar säga politiskt eftersatta områden. Det är något som mina vänner och jag har kämpat i flera år för att makthavare ska säga. Det är viktigt eftersom när folk säger utsatta så är vi brännmärkta som offer. Men vi är politiskt eftersatta och det går att förändra de områden vi bor i.

Men det är det enda som är bra med hans artikel. Resten av det han skriver är trams och får det som att låta att alla vi som bor i förorten är offer. Och att alla politiker struntar i oss. Det är enögt och populistiskt. Rent felaktigt också.

Slutreplik: Vi är inga offer – vi kräver vår rätt

Borde veta bättre

Nuur borde veta att några av landet bästa och skickligaste politiker bor ute på Järvafältet. Ta till exempel Anders Österberg som aktivt jobbat mot våldet och för att fler myndigheter ska finnas bland oss. Nu finns både polishuset i Rinkeby och Sida nära fältet.

Eller ta alla de som satt i nämnden och fått till alla idrottsplatser runtomkring i Järva som Elvir Kazinic drivit på. Eller David Persson som roddar delar av Pride och kämpar för rätten att få vara den en är och kunna få älska vem en vill.

Talar inte för mig

När jag läser Nuurs artikel så känner jag att han tycker att ingen gör något. Det är så fel. Mitt eget engagemang startade i blod. Mina söner blev skjutna. Den ene dog och den andra överlevde. Skadad för resten av livet.

När Nuur skriver en artikel om hur allt blir sämre i orten så talar han inte för mig. Jag vill inte bara gnälla när det är val. Jag vill jobba hela tiden för förbättring. Det finns många problem och de måste tas på allvar. Större allvar än vad Nuur gör.

Att gnälla räcker inte

För det han gör att bara skriver vad andra gör dåligt och hur vi orten ska förvänta att känna oss. Han kommer inte med en enda lösning. Det är tomt där. Såväl moderater som socialdemokrater vågar åtminstone lägga förslag som diskuteras.

Sen att båda kan ha fel ibland är en annan sak men det görs i alla fall försök. Ingen i Järva kommer att få ett jobb bara för att Nuur gnäller, ingen kommer heller att bli mindre trångbodd. Faktiskt så löser Nuur absolut ingenting med sin debattartikel.