Jag har förtroende för att Ulf Kristersson gör det han anser bäst. Jag landar dock en annan slutsats än vad han gör när det gäller samarbete med SD, skriver Anna König Jerlmyr (M). Foto: Pekka Pääkkö/Maria Groth Mostphotos

Replik: I vår koalition finns ingen plats för SD

Jag ger samma besked som jag gett tidigare i frågan om samarbete med Sverigedemokraterna. Jag vill fortsätta leda en koalition för att styra Stockholm och i den finns ingen plats för SD, skriver Anna König Jerlmyr (M) i ett svar till S.

  • Publicerad 18:15, 1 sep 2022

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Vi får var och en ta ansvar för våra koalitioner utifrån de förutsättningar vi har, på nationell nivå, liksom på kommunal.

REPLIK på Karin Wanngårds (S) inlägg "Vem kan lita på att M inte ger SD inflytande även i Stockholm?"

Med sin debattartikel visar Karin Wanngård med önskvärd tydlighet hur illa ställt det är med Socialdemokraterna. Texten innehåller inte ett ord om vad hon vill göra för stockholmarna, utan bara skrämselpropaganda levererad av partihögkvarteret på Sveavägen 68.

Det får mig att undra om hon ens läst texten innan den skickades in. För hon hade istället kunnat berätta för stockholmarna om den politik hon tror är bäst för staden. Men icke.

Ingen plats för SD

Jag tar dock gärna tillfället i akt och ger ännu en gång besked om hur jag ser på frågan om samarbete med Sverigedemokraterna. Jag vill fortsätta leda en koalition för att styra Stockholm och i den finns ingen plats för SD.

Jag har förtroende för att Ulf Kristersson gör det han anser bäst för att bilda en regering bestående av borgerliga partier, till vilka Sd inte räknas, som kan förhandla med partier, inklusive SD, för att ta itu med Sveriges viktigaste samhällsproblem – brottsligheten, energikrisen och utanförskapet.

Landar i annan slutsats

På liknande sätt resonerar jag när jag ser framför mig hur en koalition ska byggas för att styra Stockholm. Jag landar dock en annan slutsats än vad han gör. Så är det i vårt parti, vi får var och en ta ansvar för våra koalitioner utifrån de förutsättningar vi har, på nationell nivå, liksom på kommunal.

Vad väljarna däremot ska räkna med är att Vänsterpartiet kommer ingå i en av de två möjliga koalitionerna efter valet. Ett parti vars partiledare gick med i ungdomsförbundet som i sitt principprogram skriver att man vill införa det kommunistiska samhället.

Skattehöjningar väntar

Väljarna bör därför ställa sig frågan om man verkligen vill tillbaka till tiden då S höjde skatten men ändå behövde öka skulderna dramatiskt för att ha råd med sina vidlyftiga löften och oförmåga att hålla i skattebetalarnas pengar?

Har de råd med de skattehöjningar som väntar om Karin Wanngård kommer tillbaka?