Ahmed Abdirahman, grundare av Järvaveckan. Foto: Arkivbild: Mikael Andersson

Replik: Hjälp oss bli ännu bättre nästa år

"Våra resurser är begränsade och vi klarar inte av allt själva. Därför vill vi bjuda in debattörerna till att hjälpa oss att bli ännu bättre nästa år" svarar Ahmed Abdirahman, grundare av Järvaveckan, i en replik till debattinlägget "210 000 stockholmare utestängs från Järvaveckan"

  • Publicerad 06:00, 7 jun 2021

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Till att börja med vill vi säga hur viktigt det inkluderande samtalet är för oss och att vi välkomnar den här debatten. Med vårt program vill vi skapa en arena för demokrati, mänskliga rättigheter och ett öppet inkluderande samtal. Genom Järvaveckan kan vi skapa samtal mellan människor som inte hade ägt rum på grund av den segregation som finns i dagens samhälle. Den här inkluderingen ska självklart gälla alla. Vi har hela tiden jobbat hårt för att få till en lösning och vi är därför glada att kunna säga att vi tillsammans med Skrivtolkning.se kommer att erbjuda livetextning av delar av vårt program.

100 timmars direktsända samtal

På grund av pandemin har Järvaveckan blivit Järvaveckan Live, med 100 timmar direktsända samtal från Rinkeby. Det är en otrolig möjlighet för oss att kunna nå ut till alla delar av landet, men det har också inneburit stora utmaningar och kostnader. Vi har hela tiden jobbat hårt för att vårt program ska vara inkluderande för så många som möjligt, men tyvärr har våra resurser stått i vägen för att vi ska kunna erbjuda allt det vi hade önskat.

Begränsade resurser

På grund av våra begränsade resurser förlitar vi oss på hjälp från företag och organisationer som tror på det vi gör och som vill bidra till att det blir av. Därför är vi väldigt tacksamma för det stöd som Skrivtolkning.se ger oss. Deras livetextning kommer att finnas tillgänglig via en knapp i samband med de sändningar som textas och vi har även delat möjligheten till TV4, SVT och de övriga medier som kommer att sända delar av vårt program.

Vi är otroligt glada att kunna genomföra Järvaveckan ytterligare ett år och stolta över våra samarbetspartners som bidrar till att göra det möjligt. Vi har jobbat intensivt för att hitta samarbeten och finansiering för att kunna tillgängliggöra innehållet för olika målgrupper. Men våra resurser är begränsade och vi klarar inte av allt själva. Därför vill vi bjuda in debattörerna till att hjälpa oss, så kan vi tillsammans se hur vi kan utveckla det här till att bli ännu bättre nästa år.