Rädda Eriksdalslunden

  • Publicerad 14:08, 30 jun 2014

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Som boende i Eriksdal tar vi oss rätten att uppmana alla boende på Söder att nu högt höja era röster i protest mot exploateringskontorets planer att bebygga den sist vilda och vackra natur vi har kvar på Söder.

Man planerar för 150 lägenheter. Vickergatan måste ”uppgraderas”, trottoarer ska anläggas och vägen breddas för det ökade antal bilar. I vårt område kan barn fortfarande cykla och gå till skolan.

Härliga sommardagar är Silverlings hage full av folk som solar, äter middag och musicerar. Kommer det finnas möjlighet till det sen?

Men det viktigaste är ändå djurlivet alla fågelarter (56 enligt senaste räkning), rävhonan med sina ungar i ravinens gryt, grävling, harar och kaniner. Bäver i strandkanten. Alla stora vackra träd som ger oss frisk luft.

Med sorg läser jag ”det är ett område som inte är speciellt utnyttjat”. Tänk om, gör järnvägspåret till en skidtunnel, klättervägg för alla aktiva söderbor där ung och gammal kan mötas.

Vi är aktiva på Söder se till att visa det. Vi vill uppmana alla att ta reda på vilka politiker som vill förstöra för generationer fram och handla nu! http://insynsverige.se/documenthandler.ashx?did=1760054

Monica Ljungström

Peter Bengtsson