"Får man en p-bot är det minst fem företag inblandade", skriver insändarskribenten. Foto: Mostphotos

”P-automaten fungerade inte – tvingas betala felaktig bot”

  • Publicerad 11:05, 22 jan 2020

”Kvittolös” funderar över vem som har ansvaret för 
p-automaternas funktion 
i Tyresö centrum och kommer fram till att tre företag är inblandade och att inget av dem verkar vilja ta ansvar för driftsäkerheten och se till att kunderna får acceptabel service.

”P-automaterna i Tyresö centrum låser sig”

Men så enkelt är det inte! Får man en p-bot är det minst fem företag inblandade, för p-boten ska betalas­ till Svea Inkasso enligt fakturan från Hojab, men kollar man innehavaren av angivit­ konto så ägs detta av ett företag som heter Handel & Juridikinkasso.

Har själv i cirka fem veckor­ försökt få fram underlagen från Apocoa för en felaktig p-bot, som berodde på att p-automaterna inte fungerade, men utan resultat.

Tvingas ändå betala den felaktiga p-boten till Hojab för att slippa hamna hos Kronofogden. Och när det hela någon gång i framtiden blir klart så blir det jag som drabbad kund som får återkräva det felaktiga beloppet.

Tvingas ändå betala den felaktiga p-boten

Ingen tar ansvar utan hela processen måste drivas av den drabbade kunden!

Men man ska komma ihåg att ytterst ansvarig för detta kundfientliga upplägg­ är ägarna till Tyresö centrum. För det är de som tecknat avtalet med parkeringsbolag(en) och således­ godkänt upplägget.

För egen del har jag lagt om alla inköpsvanor, besöker centrum numera enbart när det gäller ärenden till Tyresö kommun eller Systembolaget, för den hantering som man blir utsatt för av centrumägarna och p-bolagen kan i alla fall jag inte acceptera.

Kundservice även 
för dem som parkerar