Ordna parkeringar i Roslags-Näsby

  • Publicerad 11:15, 7 jul 2014

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Med start den 20 augusti kommer det att vara kaos på parkeringen i Roslags-Näsby. Det kommer att vara så åtminstone fram till jul, då förhoppningen är att arbetet med Roslagsbanan ska vara klart.

Kommunens invånare måste erbjudas en möjlighet att få en parkeringsplats, för att kunna ta sig till arbetet och därmed även betala in sin beskärda del i kommunalskatt.

Två förslag på lösningar:

Parkering på Roslags-Näsby tillåten endast för kommuninvånare. Tillstånd hämtas ut i kommunhuset.

Upplåt kommunhusets enorma parkering (i dag reserverad för dem som arbetar i kommunhuset), under hösten till allmänheten.

Detta skulle göra det möjligt för alla oss som lämnar våra barn på skola och dagis och som inte kan vara på parkeringen så tidigt att få en parkeringsplats. I dagsläget går sista parkeringsplatsen 07.30.

Vad tidpunkten kommer att vara till hösten om ni inte vidtar någon åtgärd går bara att sia om. Låt oss inte behöva uppleva det utan agera i stället snarast i en synnerligen viktig och relevant fråga för många av kommunens invånare, som arbetar hårt med att få ihop livspusslet!

Lösningsorienterad