Parkering. Öpartiet vill se fler infartsparkeringar och att de gärna har laddstationer. Foto: Jonas Månsson

Öpartiet vill säkerställa parkeringsmöjligheterna

  • Publicerad 16:21, 16 aug 2018

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Nu har parkeringen vid Karusellplan avgiftsbelagts. En parkering många Ekeröbor använder som infartsparkering. Förutsättningarna är nu att Teaterplan, Karusellplan och p-platserna vid Kina slott är avgiftsbelagda med parkeringstid om max sex timmar. I praktiken omöjliggör det för infartsparkering.

Har moderatledda Alliansen gjort något för att hittat en lösning på detta problem? Nej, det har de inte! Bäst kan det illustreras med kommundirektör Lars Hortlunds kommentar i media ”Problemet för kommunen är att vi inte har någon mark.”. Vi kan nu rent konkret se effekterna av Moderaternas utförsäljningspolitik. Genom att sälja av allt markinnehav har de omöjliggjort en alternativ lösning på infartsproblematiken.

Vi ser med stor oro på Karusellplans parkeringsavgift/maxtid och även på de Moderata planerna att kraftigt dra ned på antalet parkeringsplatser i Ekerö centrum. Parkeringsplatserna ska nu ersättas med hundratals cykelparkeringar istället tycker Moderaterna. Detta är fullständigt orealistiskt! Öpartiet vill se fler parkeringsplatser och infartsparkeringar och då gärna med ladd-möjligheter.

Öpartiet är djupt bekymrade över denna utveckling. För oss är det uppenbart att Ekeröborna kommer att behöva transportera sig under en överskådlig framtid. Då kollektivtrafiken inte är utbyggd på ett sådant sätt att det möjliggör frihet och flexibilitet för den enskilde så kommer bilen fortsätta vara ett centralt transportsätt.

Vi vill uppmuntra en utveckling av bilar som drivs på alternativa drivmedel och en utbyggd kollektivtrafik men under tiden så måste det finnas lösningar för Ekeröborna så att de kan ställa sin bil på en infartsparkering och byta till kollektivtrafik. Ska inte vi som politiker underlätta för de som faktiskt väljer att ställa bilen på en infartsparkering och åka resten av sin resa med kollektiva trafikmedel eller bör vi försvåra för dem?
Öpartiets svar är tydligt – Vi ska givetvis förenkla för dem som ställer bilen!

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40

Stockholmarna både hyllar och kritiserar nya munskyddsrådet

Nyheter ✔"Upp till var och en" ✔"Borde vara krav" ✔"Löjligt" Mitt i tog ett snack med resenärer i norra länet när det nya rådet om munskydd i kollektivtrafiken trädde i kraft. Och det råder minst sagt delade meningar.torsdag 7/1 15:14

Här är vårens största vägarbeten i västerort

Nyheter Mindre trafik på grund av pandemin Förbifarten, nya trafikplatser och brorenoveringar. Flera stora väg­arbeten drar igång i västerort i vår – men trots det ser kö­läget bra ut. Trafiken har minskat i rusningstid på grund av pandemin.fredag 1/1 8:00