Ohygieniskt på Söder

  • Publicerad 12:50, 1 sep 2014

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Läste om kvinnan med kolonilott i Tanto (Mitt i den 19/8) som får stå ut med bajs, tamponger med mera i sin trädgård. Och jag håller med om att städning och hygien på Södermalm var under all kritik i somras. Jag jobbar på fritids och när vi åkt och badat med barnen, i eller runt stan, har alla bajamajor varit överfulla och eller jätteäckliga. Till exempel vid Söderbysjön har man ställt ut 1 bajamaja till en hel strand full av barn, familjer, dagis och fritids. Gissa hur fort den blev full? Och på Långholmen har folk bajsat och lagt papper runt stranden, och varje papperskorg hade en radie på två meter av skräp runt sig. Det är ovärdigt och pinsamt för en stad som Stockholm och hälsofarligt med råttor som lever loppan och förökar sig som konsekvens av skräpet.

Hur mycket kostar det att ha tillräckligt med bajamajor, tömma dem regelbundet, och ha folk som städar och tömmer på sommaren? När jag var tonåring sommarjobbade jag med att städa en strand i Haninge fyra timmar om dagen, det var super! Men Stockholm kanske inte har råd att ge unga jobb och hålla stan ren? Fattig liten kommun som vi är.

Stockholmsälskare