Utveckling. Nya verksamheter öppnar i hamnen i Gustavsberg Foto: Mostphotos

Några funderingar om den nya hamnvisionen

  • Publicerad 05:15, 28 maj 2021

Läser om en ny hamnvision Gustavsbergs hamn. Många uppskattar koppling och närhet till vatten. Fantastiskt fint när Kattholmen öppnades upp för några år sedan med gästhamnen.

Härligt att kunna sitta och blicka ut över vattnet, kanske utnyttja den större bryggan för tex morgonyoga. Känna närhet av vatten och njuta av utsikten. Kul med den nya restaurangen, uthyrning av båtar och aktivitet. En levande plats. En plats kan ha både och, aktivitet och rofylldhet, vid olika tider på dygnet. Synd att man har placerat hamnkontor och bastubåt precis mitt i vyn där såg inloppet och hade en fantastisk utsikt när gick mot bryggan.

Nu har det blivit alldeles kompakt och inte alls samma känsla att sitta vid vattnet för att blicka ut. Får byggnader placeras utan tanke på den sammanlagda bilden? Gissar att det fanns en tanke med hur hamnen utformades och skulle upplevas.

Läser också om Konsthallens osäkra framtid. Eventuellt avvecklas; ”jobbiga prioriteringar måste göras för att pengarna ska räcka till välfärden”.

Kommer ihåg att jag vid ett annat tillfälle läste om att restaurangen på Kattholmen fått hyresfritt första året, alltså 12 månader, och hyresreduceringar ytterligare några år framöver.