Många felaktiga påståenden om SD

  • Publicerad 00:00, 26 aug 2014

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Svar på insändaren ”SD är politikerpampar” den 5 augusti:

Jag blev både arg och upprörd när jag läste din insändare som innehåller så mycket felaktiga påståenden och direkta lögner.

Att Åkesson och Söder, båda SD, skulle vara två av de bäst betalda politikerna i landet är en sanning med modifikation. Samtliga partiledare, förutom MP:s och V:s, som finns representerade i riksdagen, har högre total ersättning.

Nej, SD röstar inte i nio fall av tio med regeringen. Under de tre första riksmötena under nuvarande mandatperiod stödde SD regeringspartierna i sex fall av tio. Angående sänkningen av bolagsskatten som infördes 2013 reserverade sig SD till förmån för eget förslag och röstade således inte på regeringens förslag.

Du skriver om rasistisk taktik men utelämnar helt konkreta exempel, vilket hade varit på sin plats. Att SD som enda riksdagsparti vill stoppa det organiserade utländska tiggeriet stämmer, men det är inte Sverige som är ansvarigt för dessa tiggare utan det vilar helt på deras respektive hemländer.

Dessutom anser en majoritet av svenskarna att det är ett bra förslag att förbjuda tiggeri enligt en undersökning från Novus, så SD har alltså folkligt stöd i sin inställning i frågan.

Thomas Olsson