”LSS-chefen svek dottern – det skrämmer mig”

Insändarskribenten tycker att Haninge kommuns LSS-avdelning snålar när man nekade dottern kollo: ”Chefen sparade några tusenlappar till Haninge kommun. Bra jobbat!”, skriver skribenten.

  • Publicerad 19:00, 5 sep 2018

Vad händer med en ensamstående mamma med två fina döttrar, där äldsta dottern har adhd/aspergerdiagnos, när en chef inom LSS nekar kollo dit hon längtat sedan förra sommaren (då hon blev beviljad)?

Vårt enda tillfälle till avlastning en lite längre period där vi får vara ifrån varandra lite i en oerhört välbehövlig vila.

Stora dottern får ett ypperligt tillfälle att träna sociala färdigheter, träffa nya vänner och skapa sommarminnen.

Det enda kollo där vi fått henne att vilja stanna

Mamma till tonåring med NPF-diagnoser

Hon får växa som person när hon ser att hon klarar att vara hemifrån och hennes självkänsla stärks, vilket är mycket viktigt för barn med diagnoser som i sin vardag möter så mycket stress, motstånd, ensamhet, utanförskap och i många fall sömnsvårigheter och ångest.

Det enda kollo där vi fått henne att vilja stanna.

Hennes syster får för en kort tid den uppmärksamhet som hon inte får när storasyster i perioder har det mycket jobbigt och behöver nästan  all min uppmärksamhet och kraft.

Sådana chefer skrämmer mig

Mamma till tonåring med NPF-diagnoser

Chefen grundade sitt nej på att min dotter redan har insatser och menade på fullt allvar att hon inte ”hade behov” av kollo.

Sådana chefer skrämmer mig.

Speciellt när de jobbar inom LSS.

Min dotter har under inga omständigheter insatser som väger upp ett sommarkollo.

Men chefen sparade några tusenlappar till Haninge kommun

Mamma till tonåring med NPF-diagnoser

Jag trodde inte mina ögon när jag läste beslutet.

Som ensam mamma har man inte heller den ekonomi som behövs för att hålla två barn sysselsatta under semestern så att att vi får den stimulans som behövs för att inte diagnoserna ska göra oss alla utmattade.

Men chefen sparade några tusenlappar till Haninge kommun. Bra jobbat!

Men att ett barn, som verkligen behöver få komma ifrån sin betonggård i Brandbergen, få 13 dygn i vackra Skåne och komma hem med fina minnen att ha med sig under hösten och berätta om i skolan, det är inte lika viktigt som att spara pengar till kommunen.

Skrämmande!

Mamma till tonåring med NPF-diagnoser