Lösa hundar skapar problem

  • Publicerad 20:02, 23 feb 2014

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Ni har hört det förut men inte på det här viset. Jag blir så trött på er hundägare som envisas med att ha era hundar lösa. När de sedan drar iväg från er och sätter av mot mig och min hund ska ni alltid börja argumentera om att er hund är snäll och bara vill hälsa. Men så här är läget: Min hund är inte snäll, han är dessutom aggressiv mot andra hundar. När han var valp blev han attackerad och biten av en schäfer, och efter det går han in i en försvarsställning när det kommer en lös hund. Jag är mycket väl medveten om problematiken med min hund och därför håller jag honom kopplad, men när din hund rusar fram emot min, skapas ett problem som inte borde finnas.

Jag tycker även att ni ska respektera att det finns både barn och vuxna som är väldigt rädda för hundar och de känner sig genast otrygga när det kommer en lös hund. Alla ska kunna känna sig trygga med eller utan hund.

Återigen, koppla era hundar så att vi alla kan njuta av naturen!

L.K.H