Barkarbystaden byggs ut i hög takt. Risken är att det blir för trångt, anser Löfgreen (M). Foto: Mostphotos

Löfgreen (M): ”18 000 bostäder är för mycket”

”Vi är övertygade om att 18 000 bostäder är för mycket för att samtidigt kunna bygga en stad med kvalitet”, skriver Cecilia Löfgreen (M) för att belysa motsättningarna i Järfällapolitiken under mandatperioden.

  • Publicerad 06:08, 12 jul 2018

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Svar på ”Lek inte med vår framtid” den 19 juni.

Signaturen ”Tommy i Järfälla” har helt rätt i sin slutsats att motsättningarna i Järfälla upplevs som fler denna mandatperiod, framförallt när det kommer till byggande. Jag delar uppfattningen att det är djupt olyckligt för Järfällas utveckling och vill därför kort redogöra för Moderaternas ställning.

När vi gick in i denna mandatperiod hade vi precis fattat ett brett beslut om att bygga 12 000 bostäder i Barkarbystaden. Det är en hög ambition om antal bostäder på en plats som kräver rejäl eftertanke och hårt arbete för att lyckas bra. Bara några månader efter valet införlivade Socialdemokraterna sitt vallöfte om att bygga 18 000 bostäder i Barkarbystaden.

Vi är övertygade om att 18 000 bostäder är för mycket för att samtidigt kunna bygga en stad med kvalitet. Moderaterna säger tydligt att vi måste sätta kvalitet före kvantitet, en politisk enighet om motsatsen skulle fortfarande göra det till en dålig idé.

Vi vill inte kompromissa med Järfällas långsiktiga utveckling men vi hoppas att valet kan ge mandat för en hållbar utveckling där vi kan skapa överenskommelser som håller över tid, för hela Järfälla.

Cecilia Löfgreen
Gruppledare Moderaterna