Foto: Chris Anderson

Leva i en kåkstad är inte tiggarnas dröm

  • Publicerad 14:24, 27 apr 2015

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Svar på ”Tillåta tiggeri är att göra tiggarna en otjänst” den 14 april:

Ja du, signaturen Matmor, jag vet inte vilken sten du legat under. Någon mer världsfrånvänd insändare har jag sällan läst.

”Barnen till tiggarna får förebilder att det är okej att vara passiv och tigga”, ”Tiggarna borde åka hem till sina hemländer och aktivera sig för att vara bättre före­dömen”

Tror du verkligen att människor i till exempel i Rumänien ­sitter hemma vid köksbordet och diskuterar: ”Nej men om vi skulle ta och ta med oss barnen till Sverige, bo i en bil eller vad vi nu hittar, frysa och kanske tjäna några kronor, eller ska vi stanna här och aktivera oss lite, vara föredömen? Vad tycker du?”

Tror du att det är lathet som gör att folk åker tvärs över hela Europa med sina småbarn, eller utan sina barn som blir kvar hos släkten, sitta i 5 minusgrader och snöblandat regn utanför ett köpcenter i Sverige?

Tror du inte att de vänt på varje sten innan de fattat det beslutet, att de gör detta som en sista möjlighet att kunna erbjuda sina barn någonting?

Tiggeri förekommer överallt, i varje land och i olika former. Vi är europeér, vi har rätt att åka över gränserna och söka hjälp om vi behöver.

Vi ska stå enade, hjälpa varandra och på så sätt skapa ett humant Europa.

Din insändare gjorde mig mörkrädd. På riktigt.

Yvette

Att resa till ett annat land för att tigga är en sista utväg, menar insändarskribenten.arkivbild

”Tror du inte att de vänt på varje sten innan de fattat det beslutet, att de gör detta som en sista möjlighet att kunna erbjuda sina barn någonting?