Låt oss behålla vår idyll på Lilla Essingen

  • Publicerad 11:57, 8 sep 2014

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Det är med sorg i hjärtat vi befarar att den anrika båtklubben ska försvinna. Den startades av Primus och dess anställda. Sjöscouterna, hur ska de bli med dem? En annan fråga är hur man löser det här med parkeringsplatser om det blir hundrastgård på den befintliga. Vi lär få minst 400 bilar till på ön.

Saneringen av marken efter fabrikerna? Om byggherren ska stå för den kostnaden lär de tänka att hyresrätterna blir mycket dyra. Alltså endast en exklusiv skara människor kan ha råd att bo där. Det är väl inte så det är tänkt med hyresrätter? Skateboardbanan och bollplanen är ovärdeliga för ungdomarna. Även ängen vid badet är viktig. Där samlas skolklasser och dagisbarn för spel och lekar. Familjer grillar och har picknick och badar.

Ni hänvisar till badbryggorna i Lux-området. Vi vill påstå att det inte är badbryggor. Stegarna är inte badstegar. Det är livräddningsstegar. Stegpinnarna är så tunna att en ömfotad person inte kan kliva på dem. Dessutom har de fel lutning så att en person som är det minsta ofärdig inte kan ta sig upp eller ner.

Man bör beakta att alla Essingebor inte har ett eget fritidsboende eller ekonomi att resa på semester. Ska vi verkligen utarma den blandade populationen? Vad det gäller kaféer och restauranger så finns det cirka 15 näringsställen på ön. Dock ingen ordentlig livsmedelsaffär.

Vågar påstå att de flesta på Lilla Essingen inte motsäger sig att de administrativa byggnaderna rivs för att ge plats för bostäder. Bostäder behövs. Dock inte högre än i dag. Enligt byggförslaget lär solen inte kunna skina på de små gröna plättar som är planerade. Primusområdet kommer att ligga i skugga på grund av de höga husen. Låt oss därför behålla vår unika strandlinje med de vackra knäckpilarna, våra gräsmattor och den frodiga grönskan. Vad händer med stadens gröna lunga?

Låt oss behålla vår idyll.

Lillvor Caris med familj

Hur blir det med båtklubben och strandlinjen? Det är två av flera frågor som invånare på Lilla Essingen ställer sig när Primusområdet ska få nya bostäder.foto: Mostphotos.com

Primusområdet kommer att ligga i skugga på grund av de höga husen.