Tveksam symbol? Foto: Läsarbild

Låt 2020 vara 
sista året Järfälla 
flaggade för pride

  • Publicerad 08:45, 26 aug 2020

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Det har varit pride igen och svenska företag och framförallt myndigheter tävlar om vem som kan skörda flest godhetspoäng genom att framhäva regnbågsflaggan och tanken om allas lika värde.

Rättigheter för personer med alla sexuella läggningar är självklar och okränkbar och det arbete som lagts ner på att komma hit går inte att underskatta. Därför är det så sorgligt att HBTQ-organisationerna i Sverige kidnappats av vänstergrupper som anser sig representera gay-folket.

Ett exempel på detta är att flera framstående och kända konservativa politiska partier portats från pride och att gaypersoner med konservativa åsikter inte känner sig representerade, utan tvärtom utstötta och marginaliserade.

Regnbågsflaggan har således fått fler betydelser den står inte bara för HBTQ-personers rättigheter, utan även för politik och maktanspråk över vårt samhälle och våra statliga organisationer.

Exempel på det är olika typer av certifieringar som man vill sälja till exempel grundskolor – för att tjäna pengar och öka sin makt och inflytande.

Mot bakgrund av detta är det djupt olyckligt att Järfälla kommun flaggar med regnbågsflaggan. Den står inte längre för inkludering, utan även för exkludering och kommersialisering.

Är man gay med konservativa värderingar känner man sig inte välkommen.

Låt 2020 vara sista året vi flaggar med regnbågsflaggan och låt 2021 bli det året då alla är inkluderade alla dagar i veckan under en och samma fana – den svenska.

Fredrik Grufman