Foto: Mostphotos

”Kvinnor – ni måste rata kriminella män”

Kvinnor dras till överlevare oavsett om de följer lagen eller inte, tycker insändarskribenten.

  • Publicerad 05:03, 6 feb 2020

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Vi tror att vi är tänkande människor med egen vilja. Vi tror att vi står över djuren. Glöm det.

Det är omgivningen som formar oss och anger vad vi ska tycka. Läs till exempel Free will av Sam Harris. Professor Constantina Safilios-Rotshild skriver i boken Kärlek, sex och könsroller att män är som travhästar och kvinnor som kuskar.

Vi har våra instinkter som det däggdjur vi är. En stark instinktiv drivkraft är vår fortplantning och val av partner. Vi fungerar som kronhjortar. Det är den största hänsynslösa busen, som vinner. När han brutalt har eliminerat alla konkurrenter står hindarna på rad för att betäckas av vinnaren.

Kvinnor är många gånger likadana. Vinnarna bland oss människor är framgångsrika män, i arbetslivet eller i den kriminella världen. Kvinnor vill ha överlevare. Strunt samma om de bryter mot lagar eller ej. Det förklarar varför massmördare och bankrånare kan få många kärleksbrev i fängelset.

Om kvinnor i stället vände ryggen åt hänsynslösa män skulle denna hänsynslöshet försvinna. Bankrånare skulle gå upp i rök. Ligor skulle upphöra.

I nuläget betraktas hänsynsfulla och omtänksamma män som mjäkiga. Visst, det är en överdrift om vi pratar om Medelsvensson. Det finns vettigt folk. Men problemet är att de inte anger tonläget, som det nu är. Man har inte förstått drivkrafterna.

Nu försöker man åtgärda problemen i samhället genom mer poliser och hårdare straff. Men vad bryr sig en kronhjortshanne om lagar som inte stämmer med hans egna instinkter och drivkrafter? Inte mycket.

Det är kvinnor som oftast har makten (gäller inte arbetslivet).

Använd den väl, så behöver vi inte fler poliser.

Thomas Hellström