Foto: Mostphotos

Insänt: Vi på linje 19 blir diskriminerade

  • Publicerad 15:00, 31 maj 2016

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Jag stod på Slussen och väntade på t-bana linje 19 mot Hagsätra . Alla tåg var överfulla och då tog jag en annan grön linje till Gulmarsplan.

Jag konstaterade än en gång att det gällde 10-minuterstrafik för linje 19 trots att det var rusningstid och ännu värre, hundratals fotbollssupportrar på väg mot Globen Arena inför någon stor match.

Äntligen framme vid Gulmarsplan, där jag väntade i 25 minuter. Tre stycken t-banor linje 19 passerade utan att jag kunde sätta en fot i någon vagn.

Och detta är inte första gången det händer, utan det är regel varje gång det är match eller konsert vid Globen.

Varför har SL inte bättre beredskap? Nonchalerar de oss resenärer? Det är inte acceptabelt att varje evenemang i Globen Tele2 arena ska paralysera trafiken i hela södra Stockholm.

Vi bor i en stor stad i Europa och SL ska ha beredskap. Man blir förbannad när man står på Gulmarsplan och väntar länge på sitt tåg och under tiden passerar stora gäng av huliganer mer eller mindre fulla och väldigt hotfulla och man förstår att det är på grund av dessa som man inte kan ta sig hem.

Varför har SL dragit in den extra insatta t-banan mot Högdalen som garanterade 5-minuterstrafik på linje 19 fram till den station dit mest folk reser?

Det är inte acceptabelt att det ska vara 10-minuters trafik under rusningstid mot Hagsätra, en sträcka där det bor en massa människor, i synnerhet nu när många nyanlända har bosatt sig mellan Högdalen och Hagsätra.

SL har 5-minuterstrafik mot Skarpnäck och Farsta. Varför denna diskriminering? Jag kräver att vi som bor utmed linje 19 ska betala halva priset på kortet. Alternativt ska SL återinföra 5-minuters trafik mot Hagsätra mellan kl 17-19 vardagar.

Daglig resenär med linje 19