Foto: Sebastian Davidsson

Insänt: S vill ha kvar simhall och skolor

Insändarskribenten vill inte se någon privatisering av varken simhallen eller skollokaler.

  • Publicerad 06:38, 24 maj 2016

”Socialdemokraterna yrkade på senaste kommunstyrelsen, den 24 april, avslag på förslaget att utreda försäljning av simhallen och skolor i kommunen.

Skälen är enkla då vi anser att det är fastigheter som inhyser verksamhet som är av allmänt intresse och därför bör vara i kommunal regi, bland annat för att kommunen ska ha möjlighet att råda över att tider i hallen fördelas så att både skolor, som har ett ansvar för barns simkunnighet, och föreningar garanteras tider samtidigt som allmänheten inte berövas tillgång till hallen.

Vi yrkade också avslag på förslaget att utreda försäljning av skolor. Att kommunen äger skolfastigheter är en garant för att de inhyser den verksamhet de är menade för. Dessutom har kommunen då möjlighet att styra vilken utövare som sköter skoldrift i de fastigheter kommunen äger.”

Freddie Lundqvist (S)

Oppositionsråd

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna centrums uppmaning: ”Planera ditt besök”

Nyheter "Vi följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten går ut med." Från och med i går och till den 19 november uppmanas alla i Stockholm att bland annat avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum. Sollentuna centrum förklarar att man ända...fredag 30/10 16:42

Så agerar kommunledningen på de skärpta coronakraven

Nyheter Uppmanar all sin egen personal att jobba hemifrån. Kommunledningskontoret hade i förmiddags möte med samtliga partiers gruppledare för att informera om hur Sollentuna kommun agerar med anledning av de skärpta coronaråden som regionen gick ut med i...fredag 30/10 16:40