"Jag vill att Daniel Helldén åker till Minneberg och inser att vi på Svartviksslingan måste stå här på Margretelundsvägen eftersom det inte finns parkeringar i Minneberg", skriver insändarskribenten Henrik. Foto: Ellinor Prawitz

INSÄNDARE. Helldén (MP) tvingar oss att betala 600 procent mer i p-avgift än våra grannar

"Det finns få ord som beskriver att Daniel Helldén och Miljöpartiet vill att min familj ska betala 36 000 kronor extra om året efter skatt. Det enda ord jag kommer på är – katastrof", skriver Minnebergsbon Henrik om de nya höga p-avgifterna.

  • Publicerad 11:41, 28 jun 2016

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Jag tycker det är extremt orättvist mot oss i Minneberg att vi behöver betala 600 procent mer än Tranebergsbor.

Jag läste i er tidning att Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd, ska införa parkeringsavgifter i Minneberg och Traneberg i höst men att vi i Minneberg inte får tillgång till boendeparkering.

Jag blir arg och besviken på detta beslut då det fullständigt saknas parkeringsplatser i Minneberg – förutom i garaget där det är två års kötid. 

Jag är själv småbarnsförälder och är tvingad att ha bil i jobbet (även privat på grund av familjesituationen). Att jag som bor på samma gata som Tranebergsbor (Svartviksslingan som angränsar till/ligger på Margretelundsvägen) ska behöva betala upp emot 3 000 kronor i månaden för parkering är total katastrof för vår hushållsekonomi.

Vi vanliga dödliga får inte 3 000 kronor extra i lön efter skatt PER MÅNAD utan vi står kvar på vår vanliga inkomst. Jag kan inte sälja bilen för då tappar jag hela min inkomst. Ska jag verkligen behöva byta jobb fast Svartviksslingan ligger fysiskt på exakt samma plats som Margretelundsvägen?

Jag tycker det är extremt orättvist mot oss i Minneberg att vi behöver betala 600 procent mer än Tranebergsbor, som får boendeparkering för 500 kronor i månaden.

Jag vill att Daniel Helldén åker till Minneberg och inser att vi på Svartviksslingan måste stå på Margretelundsvägen eftersom det inte finns parkeringar i Minneberg.

Det finns få ord som beskriver att Daniel Helldén och Miljöpartiet vill att min familj ska betala 36 000 kronor extra om året efter skatt. Det enda ord jag kommer på är – katastrof. Företaget jag arbetar för är inte så sugna på att höja min årsinkomst med 50 000 kronor.