Korsningen Sankt Eriksgatan-Fleminggatan. Bilden är tagen förra vintern innan arbetena var klara. Foto: Arkivfoto: Maria Lilja

Insändare: ”Farlig korsning blev livsfarlig!”

  • Publicerad 14:38, 9 maj 2016

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

”Den tidigare så farliga korsningen Sankt Eriksgatan/Fleminggatan har efter ombyggnaden övergått från att vara bara farlig till direkt livsfarlig. Före ombyggnaden visste alla att det fanns en möjlighet att bilar skulle svänga vänster i korsningen. Nu tror man att de inte ska göra det, vilket inte bara skapar kaos utan också livsfarliga trafiksituationer och kaos.

Vid varje grönljusintervall svänger minst 3–4 bilar i varje riktning vänster. Att man inte – i brist på den övervakning som inte finns – kunde förutspå detta är häpnadsväckande! En (1) gång har det stått en polis i korsningen. Då förekom inte en enda vänstersväng och trafiken flöt lugnt och fint.

Ställ dit en poliskontroll efter korsningen på båda gatorna under några veckor och summan av böterna kommer att kunna finansiera flera polistjänster under ett antal år. Alternativet är att återgå till det gamla systemet med tillåten vänstersväng. Kaoset blir mindre och förmodligen olyckorna också. 50 miljoner i sjön – men det är vardagsmat i Stadshuset. Tyvärr.”

Anders L