EFTERSATT. Infrastrukturen i Bandhagen behöver förbättrats betydligt, skriver en Bandhagenbo. Foto: Nira Rodriguez Molin

INSÄNDARE: "Det är fattiga som bor i Bandhagen – vi behöver inte nya bostäder"

Stockholms stads planer på att bygga 900 nya bostäder i Bandhagen väcker ont blod hos insändarskribenten "Bandhagenbo" som menar att stadsdelen har behov av helt andra saker.

  • Publicerad 15:25, 14 aug 2017

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Jag läste med stor fasa om de nya planerna på att bygga 900 lägenheter i Bandhagen. Jag frågar Roger Mogert (S), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm hur väl han känner till Bandhagen? Själv bor jag här sedan 1994 och innan dess bodde jag alldeles i närheten i Stureby.

Staden planerar hyresrätter på parkering i Bandhagen

Bandhagens centrum var verkligen trevligt fram till slutet av 90-talet då det började läggas ned: bank, postkontor, bankomat, Konsumbutik, apotek, en massa mataffärer och trevliga butiker försvann. Idag har vi ett mycket bra apotek, en mycket dyr matbutik, ett konditori och ett par kvarterskrogar. Det är dött och trist.

Men det viktigaste funkar inte: nämligen kollektivtrafiken, som lyser med sin frånvaro. Vi har en enda t-bana, linje 19 som alltid är försenad och fullsatt redan tre hållplatser efter Hagsätra. När jag stiger på  under rusningstiden på morgonen finns det inte en enda ledig plats och massor av folk står. Denna bedrövliga t-banelinje är vår enda kontakt med Stockholms city. Kommer den inte i tid eller om det blir stopp i trafiken så har vi ingen möjlighet att ta oss till stan till våra jobb, skolor, läkarbesök, tåg eller flygresor.

För att flera människor ska kunna bo här måste först infrastrukturen utökas väsentligt. Det är inte bara lokaltrafiken som lyser med sin frånvaro! Vi behöver ytterligare mataffärer, billiga sådana eftersom det är fattiga människor som bor i Bandhagen. Vi behöver en bank, en bankomat, en fungerande vårdcentral och en skola.

Bandhagen är definitivt inte en plats för att husera ytterligare 900 lägenheter i dagens läge. Snälla Roger Mogert (S), vänligen bygg dessa 900 lägenheter på Gärdet på Östermalm i stället."